2024. június 14., péntek
HELHYATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Az egyik legjobb hely a városban

A magyarkanizsai József Attila Könyvtárban mindig van újdonság

Kedd délelőtt Fejsztámer Róbert, a VMSZ magyarkanizsai listavezetője, jelenlegi polgármester és küldöttsége: Újvári Zsombor, a VMSZ magyarkanizsai képviselőjelöltje és Bajtai Balázs, a VMSZ tanácsának tagja a József Attila Könyvtárban tettek látogatást. A közelmúlt beruházásait tekintették meg, illetve szó esett a tervekről is, melyekből soha nincs hiány. Bús Csaba, az intézmény igazgatója elmondta, hogy az elmúlt időszakban számos beruházás és fejlesztés valósult meg a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban.

– Tavaly sikerült hosszú idő után újrafesteni az épület külső részét. A munka közel kétmillió dinárba került. Ki kell még emelni a fűtési rendszer korszerűsítését, melynek során négy új kondenzációs kazánt szereltettünk fel, valamint a hűtési rendszert is beszereltettük. Nagy öröm, hogy egy Magyarkanizsa szempontjából is fontos és reprezentatív könyvet is kiadhattunk, ez Klamár Zoltán Örökségünk című kötetének újra kiadása. Pályázatoknál az önkormányzat minden esetben segítségünkre volt és biztosította az önrészt, melyért nagyon hálásak vagyunk, de például a festést teljes egészében az önkormányzat finanszírozta. Évente kétezer címszóval tudjuk bővíteni az állományunkat az olvasók és mindannyiunk örömére. Az elkövetkezőkben a rendezvényeinkre szeretnénk helyezni a fókuszt és további kiadványok megjelentetését tervezzük – számolt be Bús Csaba könyvtárigazgató.

Fejsztámer Róbert körbejárta a könyvtárat és elégedetten nyugtázta a látottakat.

– Az önkormányzat biztosítja a könyvtár működését és fejlesztését is, hisz nagyon fontos, hogy azontúl, hogy jól működik, folyamatosan fejlődjön is. A könyvtár munkája mindenki, különösen a gyermekek számára fontos, hisz nekik is tudniuk kell, hogy létezett tudásbázis a számítógépes világ előtt is. Az idősebbek gyakran látogatják a könyvtár programjait és könyveket is kölcsönöznek, ugyanakkor a fiatalokat is meg kell tanítani a könyvek fontosságára, hisz ők adják a következő olvasógenerációt. A jövőben is támogatjuk a könyvtárat a közösség számára fontos munkájában – emelte ki a polgármester.

Nyitókép: A könyvtár számos rendezvény helyszíne is Magyarkanizsán (Puskás Károly felvétele)