2024. április 18., csütörtök

Páratlan előadás, páratlan siker

Kishegyesen lépett fel a Vajdasági Kamara Táncegyüttes

A szombati esős időjárás sem tántorította el a közönséget Kishegyesen a Vajdasági Kamara Táncegyüttes régi-új darabjától. Az együttes a Tánc-Történet című táncszínházi előadást 2019-ben állította színpadra először, de a járvány közbeszólt, és a tájoltatás félbemaradt. A Magyar Nemzeti Tanács hathatós támogatásának köszönhetően sikerült újraéleszteni a darabot, és a közönség legnagyobb örömére, több helyszínen is bemutatják.
A Tánc-Történet című előadást a táncegyüttes a Rémi Tünde és Appelshoffer János, valamint Nagypál Anett és Kádár Ignác alkotópárosokkal közösen készítette el, a zenéről pedig a Fokos együttes gondoskodott. A vetítéssel és látványos fénymegoldásokkal egybekötött produkció a magyar néptánc történetét kíséri végig a különböző korokon át, és a középkori körtáncoktól elindulva egészen napjainkig eljut. Bátran elmondható, hogy mind tánc, mind zene, mind látvány szempontjából páratlan élményben volt része a közönségnek a kishegyesi előadáson.
A Vajdasági Kamara Táncegyüttes a tájoltatást Nagykikindán kezdte, a hétvégén Kishegyesen mutatták be a darabot, de további két előadásra is sor kerül. Március 2-án Temerinben, március 9-én pedig Újvidéken lesz egy-egy előadás. A Tánc-Történet című előadást a Magyar Nemzeti Tanács és a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület támogatja.

Nyitókép: Egyedi hangulatvilágú előadást láthatott a közönség / Lakatos János felvétele