2024. április 30., kedd

Továbbjutott hat szerb és Stollár

A US Open selejtezőjének második napján öt szerbiai és Stollár Fanny csatlakozott Danilo Petrovićhoz, így összességében az elvárásokat felülmúló kétharmados rajtsikerről beszélhetünk. A mérleg lehetett volna még jobb is, ha Peđa Krstin nem rontja el a 4:1-es előnyt a francia Ugo Humbert elleni döntő játszmában.

Olga Danilović elveszítette az első játékot a román származású kanadai Bianca Andreescu ellen, azután azonban öt játékot nyert zsinórban. A második szettben Olga 5:4-nél sikertelenül adogatott a továbbjutásért, nyomban elnyerte viszont a kanadai kezdőütését, majd zárta a csatát. Olga következő ellenfele a 19 éves és a ranglistán 199. ausztrál Jaimee Fourlis, aki nem ígérkezik komolyabb riválisnak a kanadainál. A 2. fordulóban játszhat a ranglistán egykor 32. Bojana Jovanovski, aki ausztrál lányt vert, és ezzel vagy 160 helyet javít a ranglistán. Bojana a selejtező döntőjéért a 17 éves és a ranglistán 135. orosz Anasztaszija Potapovával találkozik, aki egy hónapja Danilović ellenfele volt a moszkvai döntőben. Kiesett viszont Dejana Radanović és Nina Stojanović, ami a sorsolás alapján sejthető is volt.

Stollár gyöngén kezdett a cseh Barbora Krejčíková ellen, és 1:4-ről már nem tudta menteni az első játszmát, majd a másodikban meccslabdával szembesült. Ennek hárítása volt a fordulópont, Fanny nyert, következő ellenfele pedig a 34 éves, a ranglistán egykor második, most 134. orosz Vera Zvonarjova. Stollár győzelme szép siker lenne.

Miomir Kecmanović először győzte le az amerikai Reilly Opelkát, és a 2. fordulóban a portugál Gastão Elias felett könnyű győzelmet arató honfitársával, Nikola Milojevićtyel mérkőzik. Egyszer már találkoztak, amikor az egy hét múlva a 19-et betöltő Kecmanović 6:4-es vezetésénél Milojević sérülésre hivatkozva visszalépett.

Winston Salemben Filip Krajinović a nyolcaddöntőben kapott ki az amerikai Ryan Harrisontól, így ő is már a US Openre összpontosíthat, amelynek sorsolását közép-európai idő szerint ma este tartják meg, amivel kapcsolatban a teniszvilágot elsősorban az érdekli, hogy Novak Đoković a negyeddöntőre kit kap ellenfeléül a ranglista első négy helyezettje, Rafael Nadal, Roger Federer, Juan Martín del Potro és Alexander Zverev közül.