2024. április 30., kedd
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

London kék fele ünnepelt

A Premier League második fordulójának legnagyobb rangadóját rendezték vasárnap késő délután, amely egyben londoni derbi is volt, hiszen az Arsenal a Chelsea-t látta vendégül. Az Ágyúsok, akik nem épp a legacélosabban futottak neki az új szezonnak – Brentfordban 2:0-s vereséget szenvedtek – hazai pályán szerették volna elfeledtetni a rossz rajtot, ám a Kékeknek más terveik voltak, és ezt hamar be is bizonyították: negyed óra játék után Lukaku kapott labdát Jamestől, a kivetődő Leno elvétette a labdát, amelyet így a belgának az üres kapuba kellett csak passzolnia. A nagy fölényben focizó vendégek húsz perccel később megduplázták előnyüket, amikor Mount átadása után maga James vágta be a labdát a bal kapufa mellé. Az első félidő hajrában az Arsenal szépíthetett volna, de Tierney bíró videózás után nem ítélt meg büntetőt Saka eséséért, a továbbiakban pedig az eredmény már nem változott.

Olaszországban udinei botlással rajtolt a Juventus, a spanyoloknál pedig a Real Madrid hagyott ott pontokat a Levante otthonában. A Bundesligában a Bayern a vártnál nagyobb ellenállásba futott a Köln ellen, amely 2:0-ról még egyenlített, de a bajorok Gnabry második góljával megszerezték a három pontot.

Angol bajnokság, a 2. fordulóban: Arsenal–Chelsea 0:2. Az élcsoport: Chelsea, Liverpool, Brighton és Tottenham 6 pont stb. Francia bajnokság, a 3. fordulóban: Rennes–Nantes 1:0, a Nice–Marseille mérkőzést félbeszakították. Az élcsoport: PSG 9, Angers és Clermont 7 pont stb. Német bajnokság, a 2. fordulóban: Hoffenheim–Union 2:2, Bayern–Köln 3:2. Az élcsoport: Wolfsburg 6, Hoffenheim, Leverkusen, Bayern és Freiburg 4 pont stb. Olasz bajnokság, az 1. fordulóban: Bologna–Salernitana 3:2, Udinese–Juventus 2:2, Roma–Fiorentina 3:1, Napoli–Venezia 2:0. Spanyol bajnokság, a 2. fordulóban: Real Sociedad–Rayo Vallecano 1:0, Atlético Madrid–Elche 1:0, Levante–Real Madrid 3:3. Az élcsoport: Atlético 6, Real Madrid, Barcelona, Mallorca és Valencia 4 pont stb.