2024. április 30., kedd
NBA

Koronás Királyok

Az észak-amerikai profi kosárlabda-liga (NBA) játékosai körében végzett, átfogó tesztelések után egyre több játékosáról derül ki, hogy elkapta a koronavírust. Legutóbb a Sacramento Kings három emberéről, Buddy Hieldről, Jabari Parkerről és Alex Lenről bizonyosodott be, hogy szervezetében jelen van a világszerte közel félmillió emberéletet követelő fertőzés, valamint az Indianát erősítő Malcolm Brogdon is ugyanerről tájékoztatta a nyilvánosságot. Az NBA közlése szerint az elkövetkező napokban sok újabb pozitív tesztre lehet számítani, így az sem lenne csoda, ha a Kings háza tájáról újabb betegeket jelentenének, és Nikola Jokić mellett további szerbek, Bogdan Bogdanović vagy Nemanja Bjelica is közöttük lennének.

A liga mindezek ellenére továbbra is tervezi a július 31-én rajtoló szezonbefejezést, az elképzelések szerint pedig július 7-én elkezdődhetnének a csapatok edzőtáborai, ugyancsak az orlandói Disney Worldben.

EUROLIGA

Kész a naptár

Nyilvánosságra hozta a következő szezonra vonatkozó versenynaptárát az Euroliga. A legrangosabb európai klubtorna alapszakasza az előző idényhez hasonlóan október legelején, 1-jén veszi kezdetét, és 34 forduló után, 2021 áprilisában ér véget, ami után a negyeddöntőpárharcok következnek. A 18 részt vevő gárda összetétele nem változott, Szerbiát továbbra is egyedüliként a Crvena zvezda képviseli. Saša Obradović legénysége az 1. fordulóban a Fenerbahçe otthonában kezdi meg a versengést, majd a Baskonia és a Žalgiris következik hazai parketten. Mindez természetesen – a járványhelyzet alakulásának függvényében – az utolsó pillanatokig változhat.