2024. május 9., csütörtök
SAKK

Ivić harmadik

Szép szerb sikerrel zárult a belgrádi torna, Velimir Ivić Márkus Róbert legyőzésével bronzérmes lett, Robi pedig a vereségével az utolsó előtti helyen végzett. Mint ahogy várható volt, az orosz Szanan Szjugirov diadalmaskodott. Nem ment a játék Ivan Ivaniševićnek, két döntetlen után zsinórban hét vereséget is elszenvedett.

Az utolsó forduló eredményei: Navara–Sarana 1:0, Inđić–Maghsoodloo 1:0, Szjugirov–Nihal remi, Ivić–Márkus 1:0, Ivanišević–Abdusattorov 0:1.

A végeredmény: Szjugirov 6,5, Nihal, Ivić és Abdusattorov 5,5, Inđić és Maghsoodloo 5, Navara 4,5, Sarana, Márkus 2,5, Ivanišević 1 pont.

Indiában az olimpia

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) bejelentése értelmében Indiában rendezik az idei sakkolimpiát. A szervezet tájékoztatása szerint a viadalnak Csennai ad otthont. A közlemény alapján a pontos menetrendet egyelőre nem sikerült összeállítani, de az biztos, hogy a rangos sportesemény július vége és augusztus eleje között lesz, közel az eredetileg tervezett időponthoz.

A FIDE február 25-én jelentette be, hogy nem a kijelölt oroszországi helyszínen, Moszkvában rendezik a 44. sakkolimpiát, amely július 26-tól augusztus 8-ig tartott volna. Ugyancsak az ukrajnai háború miatt nem Oroszországban rendezik meg idén a FIDE kongresszusát, valamint a fogyatékkal élők első sakkolimpiáját, amelynek Hanti-Manszijszk lett volna a házigazdája.