2024. május 15., szerda
KERÉKPÁROZÁS – VUELTA A ESPAÑA

Az ausztrál feliratkozott

Délkelet-Spanyolországban, Murciából Andalúzia irányába, jórészt a tengerparton kanyargott a Vuelta mezőnye tegnap, amikor az eddigi program talán legnyugodtabb etapjára került sor. Ha a napi verseny a hajrát leszámítva nem is volt túl mozgalmas, eseményekből már a rajt előtt nem volt hiány, hiszen folytatódott a Covid miatti feladások sorozata. A korábbi kiszállókhoz ugyanis csatlakozott az összetett top 10-éből Simon Yates és Pavel Sivakov, és aggasztó adat, hogy féltáv előtt már mindösszesen 150 főre fogyatkozott a bringások száma.

A szakasz ellövése után hamar kialakult a nap három fős szökése (Jetse Bol, Joan Bou, Vojtěch Řepa), amelynek hazaérési esély nélkül csupán reklámértéke volt, a legkitartóbb Bolt 26 kilométerrel a cél előtt érte utol a hajrára készülő mezőny. Ebben pedig a remek sprintervonattal rendelkező BikeExchange adta a legjobb felvezetést kiemelt emberének, Kaden Groves-nak, az ausztrál pedig megszerezte élete első szakaszsikerét háromhetesen.

A verseny ma a Salobreña és Estepona közötti, 193 kilométeres, hegyi befutós etappal folytatódik.

Végeredmény, 11. szakasz (ElPozo Alimentación–Cabo de Gata, 191,2 km): Kaden Groves 5:03:14 óra, Danny van Poppel, Tim Merlier, Juan Sebastián Molano, Mads Pedersen a. i. stb. Az összetett állása: Remco Evenepoel 39:39:04 óra, Primož Roglič +2:41, Enric Mas +3:03, Carlos Rodíguez +3:55, Juan Ayuso +4:53 perc stb.