2024. május 20., hétfő

Hasonló, és mégis különböző

Gubik Korina képzőművész kiállítása a szabadkai Kortárs Galériában

Megnyílt Gubik Korina zentai képzőművész Same different elnevezésű kiállítása a szabadkai Kortárs Galériában. A tárlaton installációkat, festményeket és fotókat tekinthetnek meg az érdeklődők. A kiállítás kurátora Miroslav Jovančić.

– Mint ahogyan azt a cím is taglalja: Same different, tehát hasonló és különböző. Hasonló abban a szintben, abban a lobbanékonyságban, dinamizmusban, amelyet megszokhattunk a művésznőtől, ám mégis különbözik. Különbözik abban, hogy kérdéseket tesz fel nekünk, görbetükröt tart elénk. Ezzel a látogató, a szemlélő egy kicsit betekintést nyer az alkotó mindennapjaiba – emelte ki a pénteki megnyitón köszöntőjében Blaskó Árpád, a Kortárs Galéria igazgatója.

Miroslav Jovančić elmondta, hogy a kiállítás a művészet iránti alázatról és szeretetről szól, és arról, hogy a művészet egy folyamat. Gubik Korina amennyire izgalmas képzőművész, annyira izgalmas pedagógus. A kiállítás három szobából áll. Az elsőben a játékosság, a gyermekkori gondtalanság idéződik fel. A másodikban láthatjuk a Tiszát, amelynek minden rezdülése megihleti a művésznőt. A harmadik szoba alkotásai pedig a taburól szólnak, azokról a dolgokról, amelyeket nem tudunk vagy nem merünk kimondani.