2024. április 30., kedd

Szenteleky–Leskovac Műfordító Tábor

A szervezők felhívnak minden érdeklődőt, gyakorló és kezdő műfordítót, hogy augusztus 31-ig a translations@forumliber.rs mailcímen jelentkezzenek az idei műfordító táborba, melyre szeptember 11-étől 13-áig (péntek-szombat-vasárnap) a kishegyesi Kátai-vendégházban kerül sor.

A résztvevők számára a szállás és az étkezés ingyenes, túljelentkezés esetén a szervezők fenntartják maguknak a választás jogát − a vírushelyzetre való tekintettel ugyanis a helyszínen korlátozott létszámban lehetünk jelen (max. 10 fő), ezért online is lehet majd csatlakozni.

A jelentkezők előre megadott szerb, horvát és magyar versek, próza- és drámarészletek közül választhatnak, a tábor kezdetéig elkészült műfordításokat a háromnapos műhelymunka során elemezzük-csiszolgatjuk a munkában részt vevő mentorokkal – áll a szervezők (Híd Kör Egyesület, Újvidék és Szenteleky Kornél Művelődési Egyesület, Szivác) felhívásában.

Támogatók: Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, Magyar Nemzeti Tanács, Bethlen Gábor Alap és Forum Könyvkiadó Intézet.