2024. május 19., vasárnap

Elkezdődött a Versmaraton a PIM-ben

Elkezdődött a tizedik Versmaraton a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) szerdán Budapesten a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szervezésében. A járványhelyzet miatt az idén április helyett novemberben megrendezett eseményen 52 kortárs költő 12 órán át olvassa fel műveit Az év versei 2021 antológiából.

Jánosi Zoltán, a Magyar Napló Kiadó irodalmi vezetője a Versmaraton szerdai megnyitóján kiemelte: céljuk, hogy minél több vers hangozzék el, minél több költő hangján a 10 órától 22 óráig tartó műsorban.

Pásztor Zoltán, a Kossuth Rádió program-főtanácsadója elmondta: az idén a csatorna Facebook-oldalán streamelve folyamatosan követhető az esemény, délelőtt és délután is bejelentkeznek élőben, továbbá a verseket felveszik és a rádió versműsorában is hallhatók lesznek. A közmédia kulturális csatornája, az M5 is többször tudósít a helyszínről.

Zsille Gábor, az antológia szerkesztője kiemelte: a 2001 óta létező antológiasorozat legújabb kötetében 95 költő szerepel, közülük 52-en vállalták, hogy felolvassák verseiket és a színpadi beszélgetéseken részt vesznek.