2024. április 20., szombat

Nagykikindán találkoznak amatőr színjátszóink

Április első felében rendezik meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVIII. Találkozóját

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület április 5-e és 14-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVIII. Találkozóját. A 2024-es Találkozó házigazdája Nagykikinda.
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 28. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki.
A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. Nagykikinda negyedszer lesz szervezője a Találkozónak – örömmel és izgalommal várják Mindnyájukat, a színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.
A benevezés határideje: március 10.
A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Csuvárdity Tamaránál a 069/5541-216-os telefonszámon, illetőleg a szinjatszas@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá Virág Kiss Anitánál a 062/566-213-as telefonszámon, valamint a kissanita91@gmail.com villámpostacímen.

Díjak
A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; közönségdíj.
A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye – áll a felhívásban.