2024. február 28., szerda

Több mint százhúsz frissdiplomás

Megtartották a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola oklevélosztó ünnepségét

Tegnap rendezték meg a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola diplomaosztó ünnepségét a szabadkai Városháza dísztermében. Az okleveleket az a több mint 120 hallgató kapta meg, akik a 2022/23-as tanév során diplomáztak. A rendezvényen dr. Fürstner Igor, a Műszaki Szakfőiskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében egyebek mellett elmondta, hogy intézményük arról ismert, hogy az elméleti alapok mellett a legújabb műszaki tudományos eredmények oktatására összpontosít. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a jövőben a jól képzett mérnökeik hozzájárulnak munkájukkal és tudásukkal a társadalmunk fejlődéséhez.

– A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola 1960-ban, több mint 60 éve alakult, és hamar az egyik vezető intézménnyé vált országunkban a műszaki felsőoktatás területén. Az elmúlt fél évszázad alatt több ezren szerezték meg intézményünkben diplomájukat a különböző szakokon. Büszkén mondhatjuk, hogy ez a mérnökgárda képezte akkoriban, és ma is régiónk műszaki, illetve ipari fejlődésének egyik alapkövét. Ily módon olyan szakembereket képezünk, akik nem csak elméletben ismerkedtek a mérnöki tudományokkal, de ezeket át is tudják vinni a mindennapi gyakorlatba – emelte ki dr. Fürstner Igor. Mint mondta, tudomása szerint a főiskolát végzettek több mint 90 százaléka már munkaviszonyban van a szakmájában.

Az oklevelek átadásának ünnepségén mások mellett felszólalt Stevan Bakić, Szabadka Város polgármestere és dr. Zoran Milošević, tartományi felsőoktatási és tudományos kutatási titkár is. Az eseményt a szabadkai Pro Musica Kamarakórus fellépése színesítette.

Nyitókép: Százhúsz végzős vehette át a diplomát, fotó: Molnár Edvárd