2023. december 5., kedd

Visszavonta Horvátországban két termékét a Coca-Cola

A Coca- Cola Horvátország által gyártott alkoholmentes italok két legfontosabb elemzésének eredményéig 34 mérgezés gyanús esetet jegyeztek fel országszerte. Két ember súlyos sérüléseket szenvedett, egyik közülük rijekai illetőségű, aki Romerquelle ízesített szénsavas vizet fogyasztott, illetve ismeretes egy diák esete, aki kórházba került, miután a zágrábi egyetem automatájából Coca-Colát ivott.

Az elemzéseket az Ivan Vučetić Törvényszéki Szakértői Központ végzi. A zágrábi N1 tévé szerint a tegnap orvosi segítséget kérő 34 betegség-gyanús személy közül a legtöbben, 17-en Zágrábban tartózkodtak. Végül senkit sem tartottak bent kórházi kezelésre. A mérgezési botrány miatt a horvát állami felügyelőség tegnap elrendelte egy tétel Coca-Cola Horvátország által gyártott termék kivonását, és megtiltotta a termékek forgalomba hozatalát mindaddig, amíg meg nem állapítják, hogy biztonságosak-e fogyasztásra – tudósít a Vajdasági RTV.

Horvátországban több különböző városban, Splitben, Rijekán, Varaždinban Zágrábban kerültek kórházba kedden és szerdán olyan személyek, akik Coca-Colát vagy a cég által forgalmazott Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate ásványvizet fogyasztottak, és az megmarta a nyelőcsövüket. A hatóságok jelentése szerint mindannyian könnyebb sérüléseket szenvedtek, és már nincsenek kórházban.

A Tanjug kedd este közölte a Koka-kola HBC Srbija vállalat közleményét, miszerint a szerbiai piacon nincs veszély, mert az itteni kínálatban nem szerepel az az ital, melyet összeköttetésbe hoznak a horvátországi mérgezéssel. A Szerbiai Coca-Cola hangsúlyozza, hogy mindig is legfőbb prioritásuk volt a minőség és a biztonság.

Nyitókép: Marko Todorov/Cropix