2024. május 18., szombat

Megtalálták az eltűnt katonatiszt holttestét

A búvárok ma reggel megtalálták Mijodrag Tošković zászlós holttestét, aki a hétfői gyakorlat során, helikopterről való vízre szállás közben tűnt el a Duna-Tisza-Duna csatornában.

A holttestet a 72. különleges műveleti dandár búvárai találták meg a rendőrség búváregységének tagjaival és a Belügyminisztérium Sürgősségi Helyzetek Osztályának tagjaival együtt. A hétfőn súlyosan megsérült Vojvodić főtörzsőrmestert a Belgrádi Hadikórházba szállították, ahol tegnap este megoperálták.

Az operáció után az intenzív osztályon ápolják. Milan Mojsilović tábornok, a Szerb Hadsereg vezérkari főnöke bizottságot hozott létre a baleset kivizsgálására.

Emellett a Légvédelmi Haderő parancsnoka és a 72. különleges műveleti dandár parancsnoka is vizsgálatot indított az eset felderítésének céljából. A helyszínre a pancsovai Feső Ügyészség és a katonai rendőrség hivatalos képviselői is kiérkeztek.

Miloš Vučević, a kormány alelnöke és védelmi miniszter, valamint Milan Mojsilović vezérkari főnök részvétnyilvánító táviratot küldött a 72. különleges műveleti dandár elhunyt tagja családjának.

Mijodrag Tošković zászlós 1980-ban született Cetinjén. 2000 óta szolgált a Szerb Hadseregben. Többször kitüntették és jutalmazták szolgálataiért. Nős és három gyermek édesapja volt.

A minisztérium közölte, hogy Tošković halála miatt lefújják a Szerb Hadsereg Napja alkalmából tervezett Védelmi Minisztérium Művészeti Együttesének, Stanislav Binički ünnepi koncertjét, amelyet csütörtökön 20 órára terveztek – írja a Szerbiai RTV.

Nyitókép: pixabay.com