2024. július 16., kedd
KORMÁNYDÖNTÉS

A tárca nélküli miniszterek feladatköre

A kormány szombati ülésén meghatározta Aleksandar Vulin kormányalelnök és az öt tárca nélküli miniszter feladatkörét.
A közlemény szerint Vulin, a szerb elnökkel együttműködve, nyomon követi a minisztériumok és a kormány külön szervezeteinek hatáskörébe tartozó projektek megvalósulását. Ezenkívül a BRICS-országokkal való együttműködésért, valamint az állami szervek és a diaszpórában élő szerbség közötti kapcsolat erősítéséért is felel.
Nenad Popović tárca nélküli minisztert a nemzetközi gazdasági együttműködés kérdéskörével, továbbá az egyházak társadalmi helyzetének koordinálásával bízta meg a kormány.
Tatjana Macura tárca nélküli miniszter a nemi egyenjogúsággal, a nők elleni erőszak megakadályozásával, valamint a nők gazdasági és politikai helyzetének javításával foglalkozik majd.
Usame Zukorlić tárca nélküli miniszterként a megbékélésért, a regionális együttműködésért és a társadalmi stabilitásért felel majd.
Đorđe Milićević feladatai továbbra is Szerbia és a diaszpóra kapcsolatát ölelik fel, ahogy Novica Tončev is megtartotta az előző kormányban végzett megbízatását, vagyis a fejletlenebb szerbiai községek felzárkóztatását igyekszik segíteni a jövőben is.

Nyitókép: Korábbi felvétel/Beta