2024. április 19., péntek

Dr. Pásztor Bálint: Fontos döntések hete mögöttünk, jelentős események hete előttünk

Hétfőn ülésezett a Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége és Tanácsa, meghoztuk a fontos előkészítő döntéseket a koalíciós tárgyalások megkezdése és a közgyűlés vonatkozásában is. Elfogadtuk a több mint 10 oldalas, az élet minden területére kiterjedő koalíciós szerződés tervezetét, a közgyűlésre pedig a jelöltlistát. Köszönöm, hogy a VMSZ mind a 25 községi-, körzeti-, városi szervezete engem jelölt a pártelnöki tisztségre! – fogalmazott dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke a Facebookon közzétett bejegyzésében. 

Hozzátette, hogy tegnapelőtt az Magyar Nemzeti Tanács is ülésezett, amely elfogadta a művelődési és az oktatási stratégiát és rendet tettek a Szekeres László Alapítványban (SZLA) és a kulturális térben is.  

Holnap az Országházban Magyarország köztársasági elnökének megválasztásán és ünnepélyes eskütételén veszek részt, kedden a szerb államfővel tárgyalok, szombaton pedig a VMSZ XX., Tisztújító Közgyűlését tartjuk Zentán, amelyen megválasztásra kerül a párt elnöke és Tanácsa. Jól szervezettek, felkészültek, naprakészek vagyunk! – zárta sorait dr. Pásztor Bálint. 

Nyitókép: Dr. Pásztor Bálint (Ótos András felvétele)