2024. április 21., vasárnap

Magyar ember Magyar Szót érdemel!

Új szlogenünk méltó módon képviseli nevünket, elveinket, és egyáltalán bennünket

Új jelmondattal kezdte meg napilapunk jubileumi évét. A nyolcvanadik éve megjelenő Magyar Szó szlogenje ezentúl úgy hangzik: Magyar ember Magyar Szót érdemel!

„Mint ismeretes, a Magyar Szó az idén immár 80. éve képviseli a vajdasági magyarság hangját és végzi annak közszolgálati jellegű tájékoztatását. Hosszú és korántsem egyszerű út áll mögöttünk, hiszünk benne azonban, hogy sosem fogunk letérni a folyamatos fejlődés ösvényéről. Célunk, hogy lapunk meglévő tartalmát és annak minőségét fenntartsuk és folyamatosan fejlesszük” – áll a pályázati felhívásban, melyre a cég alkalmazottjai küldhették be frappáns ötleteiket. A pályázatban hozzáteszik, „míg a fiatalabb generációk megszólítása kulcsfontosságú, az idősebb generációk hűségének megbecsülése mindig is esszenciális jelleggel bírt. Az idén, 2024-ben szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni lapunk népszerűsítésére, amihez elengedhetetlen, hogy az elkötelezett vagy éppen potenciális olvasóinkat különböző figyelmességgel ajándékozzuk meg. A 80. éves Magyar Szó legfrappánsabb jelmondatát keressük, amely logónk mellett méltó módon képviselheti nevünket, elveinket, bennünket. Szeretnénk, hogy ez a mondat a szlogenünké váljon, hogy a jövőben minden nyomtatványon és kiosztott promóciós terméken olvasható legyen”. 

A Magyar Szó Lapkiadó Kft. kedden zárult pályázatára összesen 88 jelmondatjavaslat futott be, amelyek közül a három tagú bírálóbizottság, Erdődi Edvina igazgató, Varjú Márta főszerkesztő és Kocsi Zoltán deszkfőnök egyöntetű véleménye szerint a Gardénia jelige alatti bizonyult a legfrappánsabbnak.

A pályázatot óriási érdeklődés övezte, ami nem csupán a beérkezett pályaművekből, a jelmondatjavaslatokból derült ki, hanem abból is, hogy a vállalat mind a három szervezeti egységének, a szerkesztőségnek, a nyomdának és a szakszolgálatnak a munkatársai is érdemesnek találták beküldeni ötleteiket. Érdekességként tegyük hozzá, egy szerb nyelvű szlogen is érkezett.

A pályázati felhívás értelmében a legfrappánsabb jelmondat szerzője 100 eurónak megfelelő pénzjutalmat kap. Két vigaszdíjat is kiosztott a bírálóbizottság. Az első vigaszdíj a Magyar Szó – Hír. Érték. Rend., a második pedig a Dunától a Tiszáig, várostól a tanyáig, Magyar Szóval Hazáig. jelmondat szerzőjét illeti. Mindkét nyertes három nap fizetett szabadságot és egy-egy Magyar Szós nyereménycsomagot kap ajándékul.