2023. szeptember 21., csütörtök
Fodor István felvétele

Újjáélesztett rendezvény

Sportnapot tartottak Felsőhegyen

Több év kihagyás után szombat délelőtt ismét sportnapot rendeztek Felsőhegyen. Immáron 12. alkalommal jöttek össze a sportkedvelők a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály kihelyezett tagozatának focipályáján és a Művelődési Ház termeiben.
Fodor István, a Vajdasági Magyar Szövetség felsőhegyi szervezetének alelnöke és az esemény egyik szervezője elmondta, hogy a legelső sportnapot valamikor a kétezres évek közepén szervezték meg, amit másik tíz alkalom követett. Ahogyan fogalmazott, akkor úgy tűnt, hogy alábbhagyott az érdeklődés.
– Az utóbbi hónapokban tapasztalható pozitív változások miatt kerestek meg a fiatalok, hogy szervezzük meg újra a sportnapot, így hat év szünet után ismét meghirdettük. Ha minden alkalmat figyelembe veszünk, elmondhatjuk, hogy sokat változtak a sportágak, amiben versenyezhetnek az érdeklődők. A kispályás labdarúgás az állandó, idén pedig a sakkozók jelezték, hogy szeretnék hazai pályán is megmérettetni magukat, így ez a másik főbb sportág most. Emellett még a darts kedvelői is összemérhették dobói precizitásukat. A csapatok és a versenyzők a falu 50 kilométeres körzetéből érkeztek, mintegy 120 résztvevőnk van. Örülünk annak, hogy ekkora az érdeklődés, hiszen az utóbbi évek más rendezvényei alapján közel 30 százalékkal többen is vagyunk, mint amennyire számítottunk – nyilatkozta Fodor István.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, az idén létrejött a faluban is a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma. A fiatalok szerették volna minél több programmal megtölteni a falut, köztük egyre több sporteseményt is szervezni. Ezért is szorgalmazták azt, hogy mihamarabb folytatódjon a sportnap.
– A fő célunk az, hogy kicsit összehozzuk az embereket, barátkozzunk, nem utolsósorban pedig sportoljunk egy jót. A jövőben is szeretnénk, ha minél több ilyen jellegű rendezvény valósulna meg a faluban – mondta el Kaszás Kristóf, a VMSZ Ifjúsági Fórum felsőhegyi szervezetének elnöke, a sportnap másik szervezője.
A kispályás labdarúgótorna legjobbjának a gunarasi Esélyünk SE bizonyult. A sakktorna ifi kategóriájának győztese Bakos Emma lett, míg a felnőtteknél Juhász Bence. A dartsbajnokságot Huszák Gábor nyerte meg.

Nyitókép: Fodor István felvétele