2024. április 24., szerda

Tisztújítás a nőknél

Közgyűlést tartott a Nők Kishegyesi Fóruma – Átmeneti időszak az egyesület vezetésében

A Nők Kishegyesi Fóruma a közelmúltban tartotta meg tisztújító közgyűlését. Az ülésen megújult az elnökség, valamint eldöntötték, hogy változtatnak az egyesület statútumán. Az ülés lényeges elemeit Zsidai Erzsébet, az egyesület elnöke foglalta össze számunkra.

Zsidai Erzsébet

Zsidai Erzsébet

– Mint minden közgyűlésen, most is napirenden szerepelt az előző évi pénzügyi és munkabeszámoló, valamint szó volt az idei tervekről is. Emellett beszámoltam a nyertes pályázatokról, valamint azokról, melyek ezután kerülnek beadásra. Ugyanakkor szóba került az alapszabályunk módosítása is, ezt fogjuk az előttünk álló időszakban részletesen kidolgozni. Nagy örömömre több férfi is csatlakozott az egyesülethez, viszont az alapszabályunk első szakasza kimondja, hogy ez egy női egyesület. Ezt módosítani fogjuk, valamint a szervezet tevékenységi körére vonatkozó részt is. Egyre többször szervezünk olyan közösségépítő programokat, amelyek a művelődéshez kapcsolódnak. Az alapszabályzatban ez a tevékenység nincs benne, és nem szeretnénk, hogy ez gátat jelentsen. Hangsúlyoznám, hogy nem szeretnénk átvenni a művelődési egyesület szerepét, viszont a székházunk, amelyet 2016 óta használunk, lehetőséget ad kisebb rendezvények szervezésére. Ehhez szeretnénk igazítani az alapszabályzatunkat – számolt be Zsidai.

Az alapszabályzat módosítása mellett a közgyűlés másik sarkalatos pontja a tisztújítás volt. Az elnök ennek kapcsán elmondta, hogy átmeneti időszakba léptek be.

– Lejárt az előző vezetőség mandátuma, így választást is tartottunk. Úgy beszéltük meg, hogy egyéves átmeneti időszak fog most következni, amikor én maradok az elnök, viszont lesz két alelnököm, Hajas Gabriella és Tóth Anita. Gabriella az Ügyi csapatot vezeti, Anita pedig a kézműveseket. Bízom benne, hogy ez az átmeneti időszak jó alkalom lesz arra is, hogy a két fiatal társam fokozatosan átvegye az elnöki feladatkört – fogalmazott Zsidai.

Jól sikerült a tavalyi nyárbúcsúztató (Fotó: Lakatos János)

Jól sikerült a tavalyi nyárbúcsúztató (Fotó: Lakatos János)

Szó volt a megvalósításra váró feladatokról is. Az elnök elmondta, hogy ezek elsősorban attól függnek, hogy mely pályázati forrásból jutnak támogatáshoz.

– Van egy nyertes pályáztunk az oktatásügyi minisztériumnál, mintegy 500 ezer dinárral támogatják az Egyenlő esélyt, egyenlő lehetőséget pályázatunkat. Ez valójában az Ügyi csapat gyerekeire vonatkozik, és a program keretében lehetőségünk van kirándultatni a gyerekeket. Több programot is szervezünk más civil szervezetekkel közösen. Gondolok itt a Kishegyesi Kismotoros Bandára, akikkel régebb óta jó kapcsolatot ápolunk, és nagyon segítőkészek közös programok szervezésében. Ugyanakkor az Endukas Lovasklubbal és a Kátai Polgárok Egyesületével is jó az együttműködés, és velük közösen fogjuk megvalósítani ezt a projektumot, amely június elsején indult és decemberig tart – számolt be Zsidai, majd végezetül arról is szólt, hogy az idén is meg fogják szervezni a szokásos éves programjaikat. Hamarosan sor kerül a Keressük a búcsúfiát programra, utána a Nyárbúcsúztató következik. Ez tavaly nagyon jól sikerült, számos más szervezetet bekapcsoltak a szervezésébe, így nagyon gazdag program várta a falubeli gyerekeket. Volt például motorkerékpár- és munkagép-bemutató, valamint bemutatkozott a kommunális közvállalat, a sakk-klub, a nyugdíjas-egyesület és a Vöröskereszt. A női fórum egy másik hagyományos programját is megvalósítja, lángost fognak sütni a Dombos Festen. Mozgalmas nyár és ősz elé néz a fórum – fogalmazott Zsidai.

Nyitókép: Jól sikerült a tavalyi nyárbúcsúztató (Fotó: Lakatos János)