2024. április 26., péntek

Megölte a kiskorú lányt, majd a családtagokra támadt

A belgrádi Felső Ügyészség vádat emelt a 37 éves Stojan I. ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2023. április 10-én Ripanjban brutálisan megölt egy 16 éves lányt, majd megpróbálta megölni annak három családtagját is, tudósít a Vajdasági Rádió és Televízió.

Az ügyészség közölte, hogy a vádirat, amelyet ma adtak át a belgrádi felsőbíróságnak megerősítésre vonatkozó határozathozatalra, a vádlottat emberölés súlyosan elkövetett bűntettével és emberölési kísérlettel vádolja.

A gyanú szerint április 10-én, 14 óra 30 perc körül Stojan I. először a kiskorú áldozat családjával beszélgetett a családi otthonukban, majd a kiskorúval és a bátyjával együtt autóba ültek, és elmentek a boltba.

Amikor az áldozat testvére bement az üzletbe, Stojan I. a gyanú szerint a település lakatlan részébe vitte a lányt, és megállította a járművet.

Amikor kiszállt a személygépkocsiból a gyanúsított, erőszakkal megpróbálta kiszedni a fiatal lányt a járműből, aki ellenállt. Stojan I. elővett egy kést, amellyel súlyos testi sérüléseket okozott a lányon, aminek következtében életét vesztette.

A bűncselekmény elkövetését követően a gyanúsított visszatért a családi házba, ahol késsel több súlyos és könnyű testi sértést okozott az áldozat édesanyjának, nagymamájának és nagybátyjának. Ezt követően elhagyta a házat, és járművével távozott a helyszínről. Nem sokkal ezután letartóztatták.