2024. március 29., péntek

Óz, a nagy varázsló

Ma gyermeknap az Amatőr Színjátszók Találkozóján, Topolyán

A találkozó versenyprogramja tegnap, csütörtök este lezárult, és ma, a szünnapon a gyerekeké, a fiataloké lesz a főszerep.

A topolyai Művelődési Házban 14.30 órakor Színek háza címmel gyermekrajzokból nyílik kiállítás. Majd 15 órai kezdettel a topolyai Mosolycsaló gyermekszínjátszó csoport Frank L. Baum – Zalán Tibor – Erős Ervin – Andres Ortega: Óz, a nagy varázsló című musicaljét adja elő. E versenyprogramon kívüli előadás rendezője Jankovics Andrea, a koreográfiát Crnkovity Gabriella készítette.

Néhány mondat kedvcsinálónak az előadásról:

Valahol messze, a zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a nagy varázsló. Úgy hírlik, hogy fényes palotájában a legkülönbözőbb kincsek garmadáját gyűjtötte egybe, köcsögszámra áll ott a bátorság és az ész, egész gyűjteménye van emberi szívekből, s varázshatalma akkora, hogy a világban sodródó Dorka is tőle kér tanácsot, hogyan juthatna vissza Kansasba. Óz palotája felé igyekszik hát mindenki, aki csodás segítségre vágyik. Oda tart a vándorúton összesereglett társaság: Dorka, a Madárijesztő, a Bádog Favágó, a Gyáva Oroszlán, no meg Totó, a játékos kiskutya is.

Különös és mulatságos mesevilág hőseit vonultatják fel előttünk a topolyai Mosolycsalók, akik előadásukban a zene és az ének nyelvét hívják segítségül a történet elmesélésére – olvasható az ajánlóban.

Az előadást 16 órától élménypedagógiai foglalkozás  követi, amely 5-től 15 éves korig ajánlott.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója holnap, szombaton este a díjkiosztó ünnepséggel és a Zentai Magyar Kamaraszínház vendégjátékával zárul. A nagy sikerű Művészet című előadást láthatja a közönség a topolyai Művelődési Ház mozitermében.

A találkozó idején ez évben is megjelenik a Súgó, a zsűrizéseket, érdekességeket, híreket, a csapatokkal és a rendezvénnyel kapcsolatos minden fontos információt tartalmazó napi közlöny. Online a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján (http://vmmi.org/) olvasható, illetve a Facebookon is követhető:

Nyitófotó: Molnár Edvárd