2024. május 10., péntek

Adománygyűjtés húsvétra

Jótékonysági akciót tartott a szabadkai Naše malo nekome je sve Facebook-csoport

Vasárnap Szabadkán a Kér helyi közösség épületében a Naše malo nekome je sve elnevezésű szabadkai jótékonysági Facebook-csoport élelmiszergyűjtést szervezett nehéz sorsú családok részére. Tijana Mijović, a csoport adminisztrátora lapunknak elmondta, hogy az akciót a közelgő húsvéti ünnepek alkalmából szervezték.

– Minél több családnak szeretnénk csomagot biztosítani a katolikus és a pravoszláv húsvétra. Főleg édességeket várunk a gyerekek részére. Az akciónkkal azonban rászoruló családokon és nyugdíjasokon egyaránt szeretnénk segíteni. A Facebook-csoportunkon keresztül egyébként mindennap buzdítunk az adományozásra, emellett hagyományosan három és fél éve minden hónapban tartunk ehhez hasonló adománygyűjtő akciót. A legközelebbi akciónkat pedig, amely nagyon fontos számunkra április 2-án tartjuk 8 és 13 óra között az Ivan Sarić Műszaki Iskolában.

Itt egy jótékonysági főzést és vásárt tartunk, és 12 órától fogunk főtt ételt árusítani minimális 300 dináros áron. A befolyt összeget a kis Leo Milić gyógyítására fordítjuk – mondta lapunknak Tijana Mijović, és hozzátette, hogy a vasárnapi akcióval nyolc családon tudtak segíteni.