2024. április 25., csütörtök

Fókuszban a Művelődési Központ

A temerini önkormányzat folytatja küzdelmét az elorzott létesítményekért

Az önkormányzat nagytermében kedden megtartották a községi képviselő-testület 31. ülését, amelyen mindössze négy napirendi pontot vitattak meg.

Legelőször a Lukijan Mušicki Művelődési Központ szabályzatának módosításáról és kiegészítéséről döntöttek a képviselők, amit vita nélkül megszavaztak. Ezt követően a Lukijan Mušicki Művelődési Központ igazgatói tisztségére vonatkozó pályázat kiírásáról szóló határozat került a képviselők elé, amit szintén jóváhagytak.

Pásztor Róbert, a községi képviselő-testület elnöke elmondta, hogy a szóban forgó intézmény szabályzatának kiegészítése arra vonatkozott, hogy a kinevezett igazgatónak a törvénynek megfelelően a kultúra terén szerzett legalább ötéves munkatapasztalattal kell rendelkeznie.

– A pályázatot valószínűleg még ezen a héten kiírják, így a folyamat legfeljebb egy hónap alatt lezajlik, de az is lehet, hogy még rövidebb idő alatt. Ezt követően az intézmény igazgatóbizottságának javaslata alapján a községi képviselő-testület kinevezi az igazgatót – magyarázta Pásztor.

Tavaly az év végén nagy közfelháborodást váltott ki az, hogy a település központjában található épületegyüttes a Szerbiai Szocialista Párt birtokába került. Az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az állami tulajdonban lévő épületekkel foglalkozó ügyész kézhez kapta a szükséges dokumentumokat és bizonyítékokat.

– Az ügyészség újratárgyalást kér a döntés megváltoztatására, valamint az önkormányzat is minden dokumentumot előkészített a tulajdonjog felülbírálására. Abban az esetben, ha a bíróság olyan döntést hozna, hogy figyelmen kívül hagyja a benyújtott dokumentumokat, akkor az önkormányzat az érintett pártot fogja beperelni – fogalmazott Pásztor.

Hozzátette, hogy a Szerbiai Szocialista Párt tagjai a háttérben alkudoznak, de nem a hatalmi pártokkal, hanem a civil szervezetekkel. Ismételten hangsúlyozta, hogy semmiképpen sem engedik meg a közjó érdekében azt, hogy a temerini polgárok elveszítsék kétkezi munkájuk által épített létesítményeiket.

Nyitókép: Munkában a községi képviselők (Fotó: Fúró Dénes felvétele)