2024. április 19., péntek

Novak beállította Graf abszolút csúcsát!

Novak Đoković (7070 pont az ATP-listán) tegnap a 377. hetet kezdte meg a ranglista élén, amivel beállította Steffi Graf abszolút csúcsát, hisz a német is a múlt század 80-as és 90-es éveiben összesen 377 héten át vezette a női ranglistát. Ha viszont csak a férfimezőnyt vesszük figyelembe, Đoković már 67 héttel múlta felül a második helyezett svájci Roger Federert. A korábbi világelső orosz Danyiil Medvegyev (3250) rotterdami diadalával ismét bekerült a legjobb tízbe a férfi teniszezők világranglistáján. Az élmezőnyben nem történt változás, Taylor Fritz (3660) a Delray Beach-i győzelmével is maradt a 7. helyen, mint ahogy a Buenos Aires-i bajnok Carlos Alcaraz (6480) is változatlanul a második. Đoković a jövő héten Dubajban gondoskodhat arról, hogy Grafot is lehagyva minden idők legtovább „uralkodó” teniszezője legyen. A nőknél az amerikai Jessica Pegula (5250), a dohai tenisztorna döntőse ismét bekerült a legjobb háromba a világranglistán, a lengyel Iga Świątek (10 900) dohai diadala után továbbra is nagy előnnyel vezet. A világelső ellenfele a dubaji torna 2. fordulójában a kanadai Leylah Fernandez lesz.

Györe László új ellenfelet kapott Rióban. Néhány visszalépés után a szervezők átalakították a sorsolást, így a zentai teniszező az éjjel az 1. fordulóban nem a szlovák Alex Molčannal játszott, hanem az argentin veterán Facundo Bagnisszal, akitől eddigi egyetlen meccsükön kikapott.

Miomir Kecmanović elveszítette pályafutása harmadik ATP-döntőjét, így továbbra is egy serlege van. A belgrádi vasárnap este az amerikai Fritz ellen csak a második játszmában volt egyenrangú ellenfél, az elsőben és a harmadikban pedig csak szimbolikus ellenállást tanúsított. Fritznek ez az ötödik trófeája.

Fritznek magasabb, Kecmanovićnak szélesebb váza jutott (Fotó: Beta/AP)

Fritznek magasabb, Kecmanovićnak szélesebb váza jutott (Fotó: Beta/AP)

Ellenfelet kapott Bondár Anna a meridai 1. fordulóra. A legjobban helyezett magyarnak a selejtezőből az ausztrál Kimberly Birrell érkezett.

ROTTERDAM. – Az ATP-torna döntőjében: Medvegyev–Sinner 5:7, 6:2, 6:2.
DELRAY BEACH. – Az ATP-torna döntőjében: Fritz–Kecmanović 6:0, 5:7, 6:2.
BUENOS AIRES. – Az ATP-torna döntőjében: Alcaraz–Norrie 6:3, 7:5.
MARSEILLE. – Az ATP-torna selejtezőjének döntőjében: Klein–Piros 7:5, 6:1.
DUBAJ. – A WTA-torna 1. fordulójában: L. Fruhvirtová–Collins 6:3, 6:4, Cirstea–Haddad 4:6, 7:6, 7:5, Kalinina–Kudermetova 6:3, 5:7, 7:5, Szamszonova–Badosa 6:7, 7:6, 6:4, Anisimova–Zvonarjova 6:3, 6:2, Muchová–Pera 6:1, 6:4, Fernandez–Grabher 6:4, 6:2.
BANGALORE. – A challenger selejtezőjének döntőjében: Milojević–Csung 7:6, 6:4.

Nyitókép: Fritznek magasabb, Kecmanovićnak szélesebb váza jutott (Fotó: Beta/AP)