2024. április 26., péntek

Táncoktatás Szenttamáson

A három hónapos tanfolyam keretében főleg klasszikus táncok sajátíthatók el

A szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola előcsarnokában csütörtökön kezdetét vette a három hónapos tánctanfolyam, amelyre egyelőre 20-an jelentkeztek. Mint kiderült, elsősorban fiatalok érdeklődnek, de a középkorúak közül is néhányan jelentkeztek, hogy szeretnék elsajátítani a klasszikus és modern táncokat. A helyszínen járva megtudtuk, többen is jelezték, hogy utólag szeretnének bekapcsolódni a folyamatba.

Szűcs Róbert táncoktató elmondta, első alkalommal az ismerkedést követően a jelentkezőkkel csárdást is friss csárdást tanultak.

− Meglepetésemre már az első órára sokan eljöttek, ugyanakkor többen is jelezték, hogy utólag csatlakoznak a csoporthoz. A tanfolyamot nem csak fiataloknak találták ki, középkorúakat és idősebbeket is szívesen látunk, függetlenül attól, hogy tanulni szeretnének, vagy csak feleleveníteni tudásukat. Ugyanakkor várjuk a szórakozni vágyókat is. Az első óra célja az ismerkedés, hangulatoldás és a jókedv megteremtése volt, a komolyabb táncok elsajátítása a jövő héten kezdődik − mondta Szűcs Róbert. Hozzátette, a tanfolyam három hónapig tart és záróvizsgával fejeződik.

Heti két órával három hónap alatt az érdeklődők a következő táncokat sajátíthatják el: csárdás, friss csárdás, kóló, angol és bécsi keringő, tangó, sztepp, rumba, cowboytánc, raspa és polka.

A tanfolyamra továbbra is a 063/86-25-344-es telefonszámon (Róbert) lehet jelentkezni, az oktatás díja pedig havi 1000, azaz összesen 3000 dinár.