2024. április 25., csütörtök

Téli varázslat Temerinben

Egy hónapon át ismét téli varázslat telepszik Temerin központjára, a rendezvényegyüttes minden generáció számára élvezetes programokat kínál. Az idén már második alkalommal szervezik meg, az elképzelés központi eleme a mintegy 300 négyzetméteres jégpálya, amely ezúttal is sokakat vonz. A rendezvény ünnepélyes megnyitójára szombaton este került sor, Mladen Zec polgármester is megjelent családjával.

– A község legkisebbjei, de az idősebb polgárok is egy hónapon keresztül élvezhetik a Lukijan Mušicki Művelődési Központ és a Temerini Idegenforgalmi Szervezet által összeállított színes programokat. Az esemény rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen a község gyermekei és idősebb polgárai is egyaránt színvonalas időt tölthetnek el Temerin központjában, valódi, ünnepi hangulat várja őket – üzente a polgármester.

Marina Injac, a Temerini Idegenforgalmi Szervezet igazgatója elmondta, hogy az idén is gazdag művelődési programokkal készültek az eseményre. – Hétvégente a gyermekeknek szóló előadások mellett különféle műhelymunkákat is szervezünk, amelyek során egyebek mellett ünnepi díszeket is készítünk. Az újévi ünnepségünk alkalmával az iskoláink diákjaival együtt hagyományos módon fenyőfákat fogunk díszíteni – jelentette be Injac.

A megnyitóünnepségen a Cirkusi animátorcsoport tagjainak előadása kápráztatta el a közönséget, majd a Freakfancy zenekar koncertje tette az estét teljessé. A varázslatot a téli falucska fabódéi egészítik ki, ahol a helyi kézművesek és termelők kínálják egyedi portékáikat. A mai programsorban 10 órakor a Karácsony története című bábelőadás várja a kicsiket Jancsi bohóc előadásában, majd 17 és 18 óra között a Tara Kids műhelyében lufifenyőket készíthetnek. 18 órakor megnyílik Kalmár Mária II. Önálló kézimunka-kiállítása. A jégpálya december 17-e és január 17-e között mindennap 10 és 22 óra között ingyenesen látogatható. Azok is élvezhetik a korcsolyázás örömeit, akiknek nincs saját korcsolyájuk, ugyanis szimbolikus összeg fejében bérelhetnek maguknak.

Nyitókép: Lukijan Mušicki Művelődési Központ Temerin