2024. május 5., vasárnap
SZAJÁN

Falunapi díszülés

Augusztus 20-án, Szent István napján Szaján falunapot ünnepel. Ebből az alkalomból a helyi közösség tanácsa díszülést tartott, amelyen elismerésként okleveleket és emléklapokat adtak át a település kiemelt polgárai számára.

Elismerő oklevélben részesült Jenován Flórián, az Újvidéki Művészeti Akadémia harmadéves, zongora szakos hallgatója a zeneművészet területén elért sikereiért és kimagasló szakmai tevékenységéért. Oklevélben részesült Borsi Balázs, a szajáni Móra Károly Általános Iskola tanulója a nyolc év alatt elért kimagasló tanulmányi eredményéért. Az ülésen további jó egészséget és még sok boldog évet kívánva köszöntötték és emléklapban részesítették a település legidősebb polgárát is, a 97 éves Horvát Mihályt, sőt emléklapot kapott a falu legfiatalabb lakója is, Szabó Zoé, aki alig múlt egy hónapos.

A szajáni helyi közösség tájékoztatása alapján a díszülésen köszönetüket fejezték még ki ft. Koncz Tibor esperes atyának a Szajánban eltöltött több mint ötéves lelkipásztori szolgálatáért, az új lelkipásztort, ft. Bővíz Lászlót pedig együttműködési szándékukról biztosították.