2024. április 25., csütörtök

Lemondták Lavrov belgrádi látogatását

Lemondták Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerbiai látogatását, miután a környező országok lezárták légterüket a repülőgépe előtt – nyilatkozta az Interfax hírügynökségnek az orosz külügyminisztérium egyik névtelen forrása, jelenti a Reuters hírügynökség.

A forrás megerősítette a szerb média azon híreit, miszerint Bulgária, Észak-Macedónia és Montenegró is lezárta légterét az orosz külügyminisztert Belgrádba szállító repülőgép előtt.

– A diplomáciánknak most kell elsajátítania a teleportálást – mondta a névtelen forrás.

Montenegró, Bulgária és Észak-Macedóia lezárták légterüket az orosz kormány gépe előtt, jelentette a Sputik hírügynökség, amit Marija Zaharova, a külügyminisztérium szóvivője is megerősített a sajtónak.

Vladislav Maslenikov Oroszország montenegrói nagykövete is megerősítette a hírt, hogy Podgorica is lezárta légterét az orosz külügyminiszter gépe előtt.

– Megerősítem, hogy Podgorica megtagadta az orosz diplomata repülőgépének belépésének engedélyezését a montenegrói légtérbe – jelentette ki Maslenikov.

Korábban Eleonora Mitrofanova Oroszország szófiai nagykövete is megerősítette, hogy Bulgária elutasította, hogy átengedje légterén az orosz külügyminiszter gépét.

A szkopljei orosz nagykövetség is arról adott hírt, hogy az észak-macedón hatóságok is megtagadták az orosz diplomácia azon kérését, hogy a külügyminiszter gépét átengedjék az ország légterén.