2024. április 25., csütörtök

Több mint 100 fiatal hal meg közlekedési balesetben évente

Ma reggel hét és délután 5 óra között 44 közlekedési baleset történt az országban, legtöbbjüket fiatal sofőrök okozták, akik alkohol hatása alatt ültek a volán mögé. Vladimir Vida, a Közlekedésrendészeti Igazgatóság tagja elmondta, hogy a fiatal sofőrök a legkockázatosabbak a közlekedésben, a legtöbb baleset pedig hétvégén történik, a bulik után.

December és január igen nehéz hónap volt Szerbiában, ami a közlekedési baleseteket illeti, hiszen az év végén 14 fiatalkorú halt meg, míg januárban hét fiatal vesztette életét, valamint egy gyermek, aki gyalogosként kelt át az egyik úton Újbelgrádban.

Szerbiában a leggyakoribb halálok nem a szívinkfartus, nem is az öngyilkosság, sem a drog, hanem a közlekedési balesetek. Átlagosan évente 102 fiatal hal meg közlekedési balesetben, több, mint 6000 fiatal pedig megsérül. A legtöbb fiatal sofőr a vezetői vizsga letételét követő évben, a vezetési gyakorlat első évében sérült meg vagy hunyt el, gyakran éjszaka, amikor a próbaengedélyes sofőrök nem is ülhetnének a volán mögé.