2024. március 29., péntek

Vulin: Belivuk hazudik

Veljko Belivuk egy lépésre van az életfogytiglani börtönbüntetésről, ezért hazudik, mert már nincs mit vesztenie – jelentette ki ma AleksandarVulin belügyminiszter a Pink Televízió vendégeként. Hozzátette, hogy Belivuk zsarolni próbálja Aleksandar Vučić köztársasági elnököt.

Vulin elmondta, hogy a Vučić és családja elleni vadászat már 2012 óta tart, azóta, amióta Szerbia elnöke lett.

Vulin kitért azokra a kritikákra is, amelyeket azért kapott, mert fényképeket és részleteket mutatott be Belivuk bűncselekményeiről. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ha mindezt nem mutatják be, Belivukot szentként kezelnék.

– Kínozták az embereket, és nem csak, hogy élvezték a kínzást, és követelték, hogy az egyes áldozatokat hosszabb ideig kínozzanak. Van, aki együtt érzett és gyorsan meggyilkolták, másokat pedig órákig kínoztak, sőt elégedetlenek voltak, ha a kínzás nem tartott elég sokáig. Most pedig koronatanú státusza van – mutatott rá Vulin.

Kiemelte, hogy Vučićot olyan emberekkel próbálják kapcsolatba hozni, akikkel semmilyen módon nem állt kapcsolatban.

Vulinelmondta, hogy várható volt, hogy Belivukhazudik, ám azonban az váratlan, hogy a KRIK által közzétett utálatokat elfogadják teljes igazságként, amelyből következtetéseket lehet levonni.

Hozzátette, hogy Belivuk bandájának felbomlása után Szerbia biztonságosabb és jobb hely lesz az életre, és hangsúlyozta, hogy ennek elismerése Vučić elnöké.