2024. március 29., péntek

Szeptember mosolya

A Szeptember Mosolya kreatív alkotó- és játékműhely a Mega Mozaik Egyesület szervezésében jött létre, amelyet Fekete Edit óvónő, Stuparić Magda óvónő és Tanka Simon Julianna kézműves alapított meg 2018-ban.

A topolyai hétvégi találkozó témája az ősz volt. Fekete Edit foglalkozásvezető elmondta, hogy a céljuk az, hogy a gyermekeknek játék útján fejlődjön a kézügyessége, együtt tudjanak működni, ismerkedjenek és barátkozzanak játszás közben. Az idén új helyszínen kezdték meg a munkát, a Bethesda régi épületében.

-- A nyelvileg vegyes foglalkozáson 11 gyermek vett részt, 4-től 12 éves korig. A kétórás programon a gyerekekkel függődíszt készítettünk papírgurigából, kollázspapírból és dekorgumiból, a résztvevőknek csak az anyaghasználatért kellett fizetniük. Papírsárkányt, illetve kézlenyomatokat készítettünk, ezzel kezdtük meg a falfestést. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, szívesen maradtak volna még tovább.

Szombaton Tanka Simon Julianna kézműves a gyöngyfűzés rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket, továbbá szeptember 26-án a népmese napja alkalmából interaktív mesejáték útján a mesék országába kalandozhatnak a résztvevők.