2024. április 19., péntek

Azonosították az elkövetőt

Azonosította az újvidéki rendőrség azt a harminc éves férfit, aki a gyanú szerint augusztus 24-én brutálisan megvert egy 28 éves fiatalembert, és súlyos testi sérüléseket okozott neki.  

Az eset Újvidéken, a Zsidó utcában történt. A rendőrség jelentése szerint az elkövető először a sértett testére és a fejére mért ütéseket, de akkor is folytatta a bántalmazást, amikor a másik már eszméletlenül a földön feküdt. A sértettnek mindkét alkarja is eltört.

A 021.rs úgy tudja mindkét férfi a Maxbet fogadóirodánál volt alkalmazásban. 

A közösségi hálón egy videofelvétel is napvilágot látott a verekedésről, amely nagy port kavart a közvéleményben, különösen amiatt, hogy a rendőrség mindaddig nem reagált az esetre, míg a képanyagot nem hozták nyilvánosságra – írja a hírportál.

Milorad Šušnjić, az újvidéki rendőrség parancsnoka a sajtónak úgy nyilatkozott, intenzíven nyomoznak a gyanúsított Ivan Kontić után, és megpróbálnak fényt deríteni az eset körülményeire. Elmondta, a sértetten kívül több szemtanút is kihallgattak az ügyben, mindenről jegyzőkönyv készült, amelyeket átadtak az ügyésznek is.

A Vajdasági Klinikai Központ szombaton megerősítette a sajtó korábbi, nem hivatalos értesülését, miszerint a sérült fiatalember M. M. jelenleg otthon lábadozik. A sérültet augusztus 24-én szállították a Sürgősségi Központba. Ott megállapították, hogy a sértett törést szenvedett az alkarjain, több zúzódás érte a fején, állkapcsán, mellkasán. Miután ellátták sérüléseit, bizonyos ideig megfigyelés alatt tartották, majd hazaengedték.

A rendőrség igazgatója Vladimir Rebić, a rendőrség munkáját illető vádakra reagálva közölte, az újvidéki belügyi szervek azonnal megkezdték az ügy körülményeinek felderítését. Az esetet azok az orvosok jelentették, akik azon a bizonyos éjszakán ellátták a sérült fiatalembert.

Rebić a közleményben azt is kihangsúlyozta, egyes politikusoknak azt ajánlja, foglalkozzanak saját szakterületükkel, a nyomozást pedig bízzák a rendőrségre. A belügyi szerveknek ugyanis alapos indokuk van arra, hogy egyes ügyeket ne hozzanak azonnal a nyilvánosság tudomására, mert bizonyos esetekben az jelentősen hátráltathatja a körülmények felderítését.