2024. április 19., péntek

Cáfol a Szerbiai Posta

Nem igaz, hogy Szerbia területén eltűnnek az interneten keresztül megrendelt küldemények – reagált az ilyen tartalmú állításokra a Szerbiai Posta. Közleménye szerint a nemzetközi forgalomban minden küldeményt, beleértve az online kereskedelemből származókat is, a postai szolgáltatásokat szabályozó törvénnyel összhangban kezel és továbbít.

,,Nem igazak és alaptalanok azok a vádak, hogy az internetes kereskedelemből indított küldemények Szerbiában eltűnnek, és hogy ezért a Szerbiai Posta a felelős” – olvasható a cáfolatban. A közvállalat bejelentette: élni fog a jogi lehetőségekkel, és válaszol az Efektiva fogyasztóvédelmi egyesület pontatlan és sértő sajtómegnyilvánulásaira. ,,A nemzetközi postaforgalom a járvány miatti átmeneti megtorpanás után mára helyreállt és jelentősen felgyorsult. Az előállt helyzetért a Szerbiai Posta nem felelős, a válságos időszakban ugyanúgy a Postai Világszövetség ajánlásaival összhangban járt el, mint más postaigazgatóságok” – olvasható egyebek között a közleményben.

Az Efektiva szervezet a napokban arra hívta fel a figyelmet, hogy az AliExpress kínai online piacon vásárolt áru postaköltsége drasztikusan megdrágult, ennek pedig az az oka, hogy a kisebb értékű küldemények tömegesen tűnnek el a szerbiai vásárlók felé vezető úton. Ezért a kínai kereskedők megállapították: már nem fizetődik ki nekik olcsón küldeni árujukat Szerbiába.