2024. április 20., szombat

Vannak-e koronavírus-fertőzöttek a VRTV-ben?

Közlemények helyett közvetlen párbeszédet szorgalmaz az igazgató

A Függetlenség ágazati szakszervezet szerdán arra kérte a Vajdasági RTV vezetőségét, hogy mielőbb ismertesse: vannak-e koronavírus-fertőzöttek a vállalatban, pontosan mennyien fertőződtek meg, és ennek kapcsán milyen intézkedéseket foganatosít az intézmény vezetősége a foglalkoztatottak egészsége és biztonsága érdekében. A nyilvános közleményre reagálva a vállalat vezetősége előrebocsátotta, hogy mindig készen állnak a szakszervezettel való beszélgetésre és együttműködésre, viszont meglepő, hogy a nyilvánosságon keresztül jutott el hozzájuk az ebbéli szándék.

Miodrag Koprivica, a legnagyobb tartományi elektronikus média vezérigazgatója közleményben fejtette ki, hogy a vállalatban a vírus regisztrálása óta óvintézkedéseket vezettek be, olyan rendszert alakítottak ki, ami lehetővé teszi a folyamatos munkát és az esetleges fertőzés továbbterjedésének megakadályozását. Kollektív és individuális védelem van hatályban az illetékes állami és egészségügyi ajánlások alapján.

A téma komolysága miatt a vezérigazgató felszólította a Függetlenség szakszervezet képviselőit, hogy közvetlen beszélgetés útján találják meg a közös nevezőt.

A VRTV közleményében nem szerepel arra vonatkozó adat, hogy a médiaházban valóban vannak-e vagy nincsenek koronavírus-fertőzöttek – olvasható többek között a 021.rs honlapján.