2024. április 24., szerda

Helybe mennek

A Tiszánál tartották a második összejövetelt

Magyarkanizsán folytatódott a VMSZ kampányrendezvénye, a Helybe megyünk, melynek második állomása a Tisza-parti játszótér mellett volt.

A Tisza-parti beszélgetésen fontos felvetések hangzottak el (Puskás Károly felvétele)

A Tisza-parti beszélgetésen fontos felvetések hangzottak el (Puskás Károly felvétele)

Az ötállomásosra tervezett, családokat megszólító beszélgetés állandó résztvevői a polgármester, Fejsztámer Róbert, a helyi közösség elnöke, Lackó Róbert, akik pedig kérdeznek, a párt tagjai, képviselő-jelöltek: Kávai Szabolcs és Újvári Zsombor. Minden ilyen családi fórumot egy-egy helybeli játszótér mellett tartanak, azért, hogy míg a gyermekeket Sőreg Anita óvónő foglalja le játékokkal, addig a szülők részt tudnak venni a beszélgetésben. Ezek ugyanis olyan beszélgetések, melyek közelebb hozzák a politikusokat a lakossághoz, mert ilyenkor kérdéseket is bátran feltehetnek nekik. A péntek délutáni összejövetelen az idősekre való odafigyelésre vonatkozóan hangzott el kérdés, melyre az épp jelenlevő, legilletékesebb, az egészség- és szociális ügyekkel megbízott tanácstag, Csikós László válaszolt kimerítően. Ő arról számolt be, hogy a vírushelyzet idején jelesre vizsgázott a község, mely minden rászorulót és beteget szárnyai alá tudott venni, természetesen köszönve ezt az önkénteseknek is, de azt is hangsúlyozta, Magyarkanizsa az a község, mely maradéktalanul helyt tud állni ilyen helyzetekben és az önkormányzat politikájának köszönhetően megfelelő anyagi keret is rendelkezésre áll.

A moderátorok, lévén, hogy a Tisza-parton tartózkodtak, szóba hozták ez egykor oly sokat vitatott medence-kérdését. A polgármester elmondta, hogy a sok fürdőző bizonyítja, hogy nem volt elvetélt ötlet felújítani a medencét, mely wellness-elemekkel van bővítve, egyedülálló a környéken.

A buszállomás közelsége miatt adta magát a kérdés, hogy az évek óta felépült objektumot mikor helyezik végre használatba, a válasz szerint idén szeptember elsejétől.

A következő fórum hétfőn délután ötkor lesz Magyarkanizsán, a Texas vendéglőnél.