2024. március 29., péntek

Hol lesz a posta új helye?

Posta nélkül maradtak a Harcosok sorakozója lakótelep polgárai. Az üzlethelyiség bérlésére vonatkozó szerződés június elsejei dátummal lejárt, emiatt ideiglenesen zárva tart a közvállalat Blaško Rajić utcában található fiókintézete. Már folyamatban van azonban az új üzlethelyiség keresése, közölték a Szerbiai Posta Közvállalat illetékesei a www.subotica.com hírportálnak, az új címről pedig időben fogják értesíteni a lakosságot.

A helyiség ablakairól eltüntették a közvállalat emblémáját, a bejárati ajtóra kiragasztott papírlapra azonban nem tüntették fel, hol kap új helyet a fiókintézet. Marinko, helyi lakos szerint a változásról nem értesítették kellőképpen a lakosságot.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Rendszeresen jártam erre a postára, körülbelül egy hete van zárva. A helyieknek nagy szükségük van rá, mert a legközelebbi posta a városközpontban található, ahol mindig hosszúak a sorok. A bejáratra nem tettek ki időben értesítést a zárásról, illetve arról, hogy hova költöztetik át a fiókintézetet – mondta érdeklődésünkre Marinko.

– Sokan laknak a környéken, a posta mindig tele volt, a járvány alatt pedig az utca végéig állt a sor. A helyiek azt beszélik, hogy ennek a helyére egy újabb fogadóiroda vagy szerencsejátékkal foglalkozó vállalkozás kerül, ami nagyon elszomorít, mert a környék már tele van ilyen jellegű üzlethelyiséggel. Sokszor igényeltem ennek a postának a szolgáltatásait és már jó lenne tudni, hol nyílik meg az új helye – nyilatkozta lapunknak Zorka, aki szintén a közelben lakik.

Amíg ez a probléma nem oldódik meg, addig a környékbelieknek a legközelebbi, azaz a Május elseje utca 2-es szám alatt található postára kell járniuk, a csomagokat pedig a Raichle Ferenc park 17-ben található postán vehetik fel.

A hírportál nem hivatalos értesülései szerint a Joó Lajos utcába költözik majd a posta, és ez ügyben már megbeszélések is zajlanak.