2024. május 10., péntek
TSC

Maradj otthon!

Sóti Réka is azt mondja: maradjunk otthon! (Fotó: Instagram)

Sóti Réka is azt mondja: maradjunk otthon! (Fotó: Instagram)

A szerb Szuperligában idén debütáló topolyai TSC a koronavírus-járvány elterjedéséig kiválóan szerepelt az élvonalban. Szabó Zoltán együttese a Crvena zvezda, a Partizan és a Vojvodina mögött a negyedik helyen áll a tabellán, ami jelen pillanatban európai kupaszereplést ér. Bár a bajnoki folytatás bizonytalan, a topolyaiak számára mindenképpen történelmi lesz ez az idény. Korábban már hírt adtunk arról, hogy a TSC-család egymillió dinár értékben segít a Vajdasági Klinikai Központnak a járvány elleni harcban, de a klub közösségi oldalai azóta sem pihennek. Kezdetnek a TSC játékosai csatlakoztak a futballvilágot meghódító WC-papíros őrülethez. A feladat lényege, hogy a résztvevő olyan felvételt tegyen közzé, amelyen egy tekercs WC-papírral dekázik. Mindez meglepően nehéz tud lenni, ráadásul a kihívás egyik verziója szerint legalább tíz érintés az elvárt, sokan ki is hívnak újabb focistákat a végén. Így láthattuk többek között gurigával dekázni Mladen Galićot és Dejan Milićevićet, de a kihívásból az utánpótlásban nevelkedők és a leánycsapat képviselői sem maradtak ki.

A TSC Instagram-oldalán a legújabb szenzációt most a „Maradj otthon!” felhívás jelenti, amelynek lényege, hogy hírességek ösztönzik otthonmaradásra az embereket. Antonić Goran, Szilágyi Vladimir, Nenad Lukić és Đuro Zec mellett a férfi- és a női gárda csapatkapitánya, tehát Saša Tomanović és Sóti Réka is táblával a kezében osztotta meg a fontos üzenetet.

FEHÉROROSZORSZÁG

Fehéroroszországban a vodkában bíznak

Európában a koronavírus-járvány terjedése miatt március közepén teljesen leállt a labdarúgóélet, a szurkolók kontinensszerte március 15-én láthattak legutóbb bajnoki mérkőzéseket. A demokráciát sokszor sajátosan értelmező Fehéroroszországban azonban, fittyet hányva a veszélyre, pont azokban a napokban rajtolt el az ottani élvonal, a Visshaja Liga 2020-as idénye, a március 19-én megrendezett Energetik–BATE Boriszov összecsapással, amelyen 3:1-es hazai győzelmet láthattak a nézők. A Fehérorosz Labdarúgó-szövetségnek egyelőre nem áll szándékában a mérkőzések elhalasztása vagy a pontvadászat felfüggesztése, és ezen az állásponton van a volt szovjet tagköztársaság teljhatalmú ura, Alekszandr Lukasenka is: „A vírus ellen a legjobb orvosság a sport. Azt javasoljuk az embereknek, hogy a vírus terjedésének megelőzése érdekében igyanak sok vodkát, és járjanak rendszeresen szaunába” – mondta a fehérorosz elnök, aki a hétvégén maga is részt vett egy jégkorongmérkőzésen. A Visshaja Ligában egyébként két forduló után az FK Minszk csapata vezeti a tabellát, megelőzve a szintén hat pontot gyűjtő Energetik, Zogyinó és Isloch Minszk együttesét.

TOTTENHAM

Kane a távozást fontolgatja

Harry Kane nem tartja kizártnak, hogy távozik a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatától. A 26 esztendős válogatott támadó 2004-ben került a Spurs akadémiájára, és 2009 óta játszik a felnőttegyüttesben. „Fantasztikus csapatunk van, eddig azonban még nem sikerült nyernünk semmit. Ez nehéz helyzet nekem, mert én mindig győzni akarok. Szeretnék megszerezni egy trófeát, és inkább előbb, mint utóbb.”

A combhajlítóizom-sérüléséből jelenleg is lábadozó Kane 45-ször szerepelt az angol válogatottban, és a legutóbbi vb-n gólkirály volt.

Nyitókép: Sóti Réka is azt mondja: maradjunk otthon! (Fotó: Instagram)