2024. április 19., péntek

Szerelmes Szabadka

Bálint-nap alkalmából számos program és üzlet várja a szerelmeseket

Már napok óta Valentin-napi hangulat van Szabadka utcáin. Az üzletek, butikok és szakboltok zöme legalább egy héttel Bálint-nap előtt piros szívecskékkel, lufikkal, szalagokkal, plüssmacikkal díszítette ki kirakatait. Leginkább az ékszerészek, a virágüzletek és ajándékboltok készültek fel erre a 15–20 éve a tengerentúlról importált ünnepnapra. Ebből az alkalomból számos kedves, cuki, pároknak kigondolt ajándék közül válogathatunk, melyekkel megörvendeztethetjük kedvesünket, kiszemeltünket.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A vegyeskereskedések polcain kiemelt helyet kaptak a képeslapok, bögrék, a szív alakú dobozban árult bonbonok, csokoládék és egyéb kisebb csecsebecsék, amiket ma akciósan vehetünk meg. A könyvesboltok kedvezményt adnak egyes szerelmes kötetekre, akárcsak a butikok és fehérnemű üzletek, amelyekben most akár fél áron vásárolhatunk párunknak, vagy éppen saját magunknak. A parfümboltok és egyéb kozmetikai termékeket árusító szaküzletek is készültek, náluk is olcsóbban vásárolhatunk a mai napon. A bizsukat áruló ékszerüzletek, az aranyművesek, a virágboltok és az optikusok nagy része nem kecsegteti semmilyen kedvezménnyel a fogyasztókat, de az ablakaikba kihelyezett romantikus motívumok a Valentin-napra emlékeztetik a vásárlókat, ezzel is biztatva őket a költekezésre.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Tárgyi ajándékok helyett vagy mellett élményekkel, közös programokkal is lehet kedveskedni a másiknak. Az egyik legromantikusabb közös időtöltés a moziba járás. A Lifka Art Moziban és a palicsi Abbázia moziban a Jég 2 romantikus drámát vetítik ma 19 órától, melyre a szerelmeseket várják a szervezők. Romantikus perceket tölthetünk párunkkal vacsorázás közben is, amire most különösen sok lehetőség adódik, hisz több városi és külvárosi kávézóban, étteremben szerveznek tematikus estet, melyeket koncertek tesznek hangulatosabbá. Még javában tart a farsangi időszak, ezért a Bálint-nap sem múlhat el bálozás nélkül. A hajdújárási Hedera étterem Bálint-napi mulatságot szervez ma este, finom falatokkal várják a szerelmes vendégeket. A legszerelmesebb napon adakozhatunk is, hisz a hajdújárási Kultúrotthonban 19 órai kezdettel Jótékonysági Valentin-napi bált szerveznek, a befolyt összeget pedig a hajdújárási egészségház kerítésének a felújítására fordítják. A szabadkai Madlen Club és a ludasi City Disco holnap várja a bulizó vendégsereget. A wellnessközpontok is különleges szolgáltatási csomagokat állítottak össze ebből az alkalomból: páros masszázs, jakuzzi, szauna, pezsgő és édesség várja az ellazulni vágyókat. Mivel a szerelmesek napja péntekre esett, ezért az alkalmat kihasználva az utazási irodák számos hosszú hétvégés programot ütemeztek be kínálatukba. Így, ha előre terveztünk, akkor romantikus túrákat tölthetünk kedvesünkkel Bécsben, Prágában, Budapesten.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Ne feledjük, nem csak az év ezen napján kellene kedveskednünk szerelmünknek, és azt sem, hogy a legszebb ajándékok nem kerülnek pénzbe. Egy szívhez szóló szép üzenet sokszor többet jelent az üzenet fogadójának, mint egy szívmedálos aranynyaklánc.