2024. március 29., péntek
BÁCSKOSSUTHFALVA

Rekordszámú pálinka

Várják a kocsonyamintákat is

Rekordszámú, több mint 600 pálinkamintával neveztek be a bácskossuthfalvi Rizling Szőlészek és Gyümölcsészek Egyesülete idei Kisüsti versenyére, amelynek február 1-jén szervezik meg a díjkiosztóját az Echo Gyermek és Ifjúsági Rendezvényteremben.

Fábrik Attila, a Rizling elnöke örömének adott hangot, hogy az általuk 6. alkalommal megszervezett versenyre ilyen nagy az érdeklődés. Elmondta azt is, hogy az egész ország területéről, illetve a környező országokból is érkeztek minták. Folyamatban van a jelentkezés az ugyanaznap, az Ady Endre Művelődési Központ szervezésében zajló III. Kocsonyafesztiválra is. Tímár Gabriellától, a művelődési központ elnök asszonyától megtudtuk, hogy az idei rendezvényre a korábbinál nagyobb számú résztvevő jelentkezett, akik eladásra kínálják a portékájukat.

– A kocsonyamintákat január utolsó napján, pénteken este, illetve a verseny díjkiosztó napján, február 1-jén, szombaton 9 óráig várjuk, és ez után történik a zsűriztetés. A rendezvényünkre azokat a látogatókat, érdeklődőket is invitáljuk, akik nem szállnak be a pálinka- vagy kocsonyaversenybe, hiszen kiállítóinktól minőségi házi borokat, pálinkát, húsárut, csilis finomságokat, és házi készítésű kalácsokat lehet majd beszerezni. Érdeklődés mutatkozott olyan kiállítók részéről is, akik nem gasztronómiához köthető termékekkel érkeznének. Habár helyszűkében szenvedünk, de őket sem utasítottuk vissza – tudtuk meg az Ady elnök asszonyától. A fesztivál legjobb pálinkái és kocsonyái a serlegek és a diplomák mellett értékes díjakban is részesülnek, egyebek mellett két fő részére kétéjszakás wellness hétvége kerül kisorsolásra az egri a Szent István Hotelban.