2024. április 25., csütörtök

Motoron érkezett a Mikulás

A szabadkai székhelyű Old Bikers Vojvodina motorosklub tagjai pénteken immár kilencedik alkalommal keresték fel a Poverello Alapítvány által működtetett hajdújárási Lurkóházat, hogy az ott lévő gyermekeknek Mikulás-csomagokkal kedveskedjenek. A motorosok között ott volt a Mikulás is, aki egy rövid köszöntőt mondott a gyermekeknek, amit követően a Lurkóház védencei az alkalomhoz illő versekkel, és egy rövid színelőadással kedveskedtek a vendégeknek. A műsor után a Mikulás és a motorosok szétosztották az ajándékcsomagokat a gyermekek között. A Mikulás-csomagok mellett a motorosok pénzadományt is hoztak a Lurkóház számára, amelyet Ficsor Gyula, a motorosklub elnöke nyújtott át Kovács Sebestyén Gyöngyinek, a hajdújárási Lurkóház házfelelősének. A pénzadomány azon szlovén motorosok ajándéka, akik májusban az Old Bikers Vojvodina vendégeként jártak Szabadkán.

Mikulás a Lurkóház gyermekei között (Fotó: Patyi Szilárd)

Mikulás a Lurkóház gyermekei között (Fotó: Patyi Szilárd)

Arról, hogy mit jelent a kicsik számára a motorosok látogatása, Harmath Károly ferences atya, a Poverello Alapítvány igazgatója nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

– A gyermekek nem csak az ajándékot várták. Az egész esemény egy örömet hozó találkozás volt számukra. Emellett nagyon fontos, hogy ápoljuk hagyományainkat az alapítvány lurkóházaiban. Pontosan azért, mert ha tudjuk, hogy honnan erednek szokásaink, akkor válnak igazán lélekemelővé az ilyen események. Motorosok érkeztek hozzánk, akikről általában az az elképzelés, hogy durvák, kemény legények, de itt látszik, hogy milyen melegszívűek is ők valójában – nyilatkozta Harmath Károly atya.

(Fotó: Patyi Szilárd)

(Fotó: Patyi Szilárd)

Az ünnepség végén a Mikulást és a motorosokat teával és süteményekkel vendégelték meg a Lurkóházban.

A motorosklub mellett a héten szabadkai és környékbeli horgászok is jártak a gyermekeknél, akik a Szögi Rancson először megtartott jótékonysági Mikulás-horgászverseny keretében keresték fel a Lurkóházat. A horgászok többek között tartós élelmiszert, gyümölcsöket, édességeket tartalmazó csomagokat adtak át az intézmény részére.