2024. április 26., péntek
KISHEGYES

Anna-napok

Kishegyesen nagy hagyománya van a Szent Anna templombúcsú köré épülő Anna-napok rendezvénysorozatnak. Minden évben gazdag program várja haza az elszármazott kishegyesieket, és a többi vendéget. A műsort a falu civil szervezetei állítják össze, a kishegyesi helyi közösség koordinálásával. Az idei év különösen gazdag programkínálat terén, hiszen Kishegyes most ünnepli újratelepítésének 250. évfordulóját.

Fotó:Lakatos János

Fotó:Lakatos János

Fotó:Lakatos János

Fotó:Lakatos János

Az Anna-napi rendezvénysorozat kedden kezdődött, a vendégváró szalmabábú felállításával és dr. Szőke Anna néprajzkutató előadásával. Pénteken, Szent Anna napján került sor az ünnepi szentmisére, melyet ft. Brasnyó Ferenc plébános további 9 pappal közösen celebrálta, ezzel is emelve a templombúcsú ünnepi hangulatát. Az este már sokkal világibb dolgokkal folytatódott, a Dombos Wine Clubban a magyarországi Karaván Família lépett fel. A koncert a minőségi cigányzene és a jó borok kíséretében kellemes légkörben telt el. A fiatalabbak a Story kávézóban bulizhattak DJ Dominik zenéjére.

A szombati nap egy Anna-napi főzéssel kezdődött a labdarúgópályán, a délután pedig a legfiatalabbaknak és a legidősebbeknek is tartalmasan telt. A nyugdíjasok klubjában nyugdíjas bált tartottak, a Nők Kishegyesi Fórumának közösségi házában pedig izgalmas gyermekprogramot, Keressük a búcsú fiát címmel. Este az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad vendégszerepelt a színházban, Rejtő Jenő Ellopott futár című darabját mutatták be. A nap bulival zárult, DJ iLektro lépett fel a Story kávézóban.

A vasárnap néptáncos és népzenés fellépésekkel kezdődött, amit különböző bemutatók és koncertek követték a nap során. Erről keddi számunkban fogunk részletesen beszámolni.