2024. április 23., kedd

Strand, sport, zene

Palics-szerte színes, szórakoztató nyári programokat szerveznek

A palicsi nyári idény kezdetéről, valamint a ma induló és vasárnap záródó Etnofest világzenei rendezvényről tartottak tegnap sajtótájékoztatót a Városháza médiaközpontjában. Dejan Vujinović, az Etnofest szervezője elmondta, immár 16. alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál, amit ezúttal is több helyszínen szerveznek meg.

– Mintegy 11 országból érkeznek előadók Szabadkára és Palicsra. A műsor Szabadkán veszi kezdetét a Kortárs Galériában egy kerekasztal-beszélgetés formájában.

A fesztivál fő programja mindig Palicson van, így most is mindenkit szeretettel várunk a Vigadóba – mondta a szervező. Radmila Šakić, a Palics Park Kft. idegenforgalommal megbízott munkatársa a palicsi nyári programokról és az ingyenes szabadidőprogramokról beszélt a média képviselőinek.
– Az idei palicsi nyári idény az Etnofesttel veszi kezdetét. Igyekeztünk, hogy minél változatosabb tartalmat teremtsünk a Vigadóban, illetve Palicson. Június 22-én 21 órától a nyári színpadon a Moj deda je aut című komédiát láthatják a nézők, amelyre a belépő 600 dinár. Egy hétre rá, június 29-én 21 órai kezdettel A sevillai borbély című operára mehetnek el az érdeklődők, a belépő ára 1000 dinár. Tavaly felújítottuk a sportpályákat, és ebből kifolyólag a sporttevékenységekre is fókuszáltunk a nyári programok kialakításakor. A pályák mindegyikét teljesen felszereltük, használatuk teljesen ingyenes a délelőtti és a kora délutáni órákban, azonban délután 4 órától bérelni lehet őket. A foci- és a kézilabdapálya kétórás használata 2000 dinárba kerül, a kosárlabdapálya bérlése 1500-ba, a két röplabdapályát pedig ingyenesen lehet használni.

A pályák mellett egy kültéri edzőterem van, ahol sportolni vagy asztaliteniszezni is lehet. Ezenkívül a homokos strand is felkészülten várja a strandolókat, új napernyők vannak, négy tusoló működik és összesen 20 nyugágy is kikerül – mondta Radmila Šakić, majd reményét fejezte ki, hogy a strandon működő Plaža bar kávézónak köszönhetően a Palicsi-tó is látogatottabb lesz a következő hónapokban. – A Plaža bar kávézót három éve tették rendbe. A Palicsi Park Kft.-vel együttműködve igyekeztünk javítani a programok színvonalán. A bár étellel és természetesen itallal is szolgál, de a szórakoztatás sem marad el a részünkről sem. Salsa és latin esteket szervezünk majd, de koncertek és lemezlovasok is lesznek, akik több zenei stílust képviselnek. A kávézó mindennap 14 órától éjfélig van nyitva, és a nyári szezon végéig várja a vendégeket – tudtuk meg a részleteket Igor Raićtól, a Plaža bar menedzserétől.