2024. április 19., péntek

Ökölharc a Tandari-tanyán

Profi bokszmeccsekkel ünnepelték a majálist Martonoson

Már kilencedik éve annak, hogy a Martonoshoz közeli, családi tulajdonban lévő Tandari-tanyán majálist szerveznek. Minden alkalommal más-más programokkal próbálják szórakoztatni az odalátogatókat, és aki gyakran ott tölti a május elsejét, azt is észrevehette, hogy rendszeresen találkozhat ismerős arcokkal, akik visszatérő vendégként érkeznek a tanyára.

A jól bejáródott rend szerint a délelőtt idén is sütéssel-főzéssel telt, hangulatos zeneszó mellett, majd a délután folyamán ügyességi, szórakoztató játékokkal várták a látogatókat, legfőképp a gyerekeket, hiszen a tanya környéke leginkább a családoknak kedvez, ugyanis a tavak és a tanyacsárda, valamint a rendezvényterem mellett hatalmas zöldövezettel is rendelkezik. De nemcsak a kicsik, hanem a felnőttek is kivehették részüket a kötélhúzásból, a talicskatoló versenyből, ugyanakkor a sörivó versenyre is akadt szép számmal benevező, kivétel nélkül a férfitársadalom képviselői közül.

Tandari László tulajdonos elmondta, tartottak attól, hogy a rossz, változékony idő miatt nagyon megcsappan a látogatottság, mégsem lehet elégedetlen, jelentős számú népesség sereglett össze, ráadásul nemcsak a környékből érkeztek, hanem a környező városokból, sőt magyarországi vendégeik is voltak. Azt is előirányozta, hogy jövőre, a jubileumi tizedik majálisra ismét egy újdonsággal rukkolnak elő, ugyanúgy, ahogyan ezt idén is tették, amikor nagyszabású bokszgálával örvendeztették meg a majálisozókat.

A délután négykor kezdődő és mintegy három órán át tartó ökölharcban férfiak és nők is megmérkőztek, a tét pedig nem kisebb volt, mint a világbajnoki cím. Huszonketten mérkőztek meg, és két világbajnoki címmeccs is zajlott, az egyiknek a védnöke Tandari László, a másiknak pedig Halász Mihály és klubja volt. A két címmeccs nyertese két fiatal lány lett: a szabadkai Nagy Jasmina és a zentai Kéri Valentina, akik ádáz, nőktől szokatlanul kemény meccsen nyerték el a megtisztelő címeket. Halász Mihály edző elmondta, nagy büszkeséggel tölti el, hogy két bácskai lány járt sikerrel, annak ellenére, hogy számítottak arra, nehéz meccsek elé néznek. A kemény küzdelem után mindkét bajnoknő elégedetten nyugtázta a jól megérdemelt sikert, és mindketten már a következő lépésen gondolkodnak, ami még feljebb viheti őket a ranglétrán.

A Tandari-tanyán a majálisozás elsején este tombolával fejeződött be, amelynek rengeteg nyereménye volt, ezt bizonyítja az is, hogy egy órán keresztül zajlott a sorsolás, így a legtöbben este nyolc óra után tértek haza, köztük a legboldogabban talán a főnyereményeket, a fűnyírókat hazavivők.