2024. április 25., csütörtök

Színek és formák harmóniája

Általános iskolás és középiskolás diákok csendéletfestő versenye

Szombaton rendezték meg a Színek és formák harmóniája elnevezésű csendéletfestő verseny második fordulóját a szabadkai Politechnikai Iskolában. A második fordulóban nyolcvan általános iskolás és középiskolás diák vett részt, akik az első fordulóból jutottak tovább, 358 diák közül. A résztvevőknek a helyszínen kellett alkotniuk, mégpedig egy felállított csendéletet kellett lefesteniük. A feladat teljesítésére kevesebb, mint három óra állt a versenyzők rendelkezésére. Az elkészült munkákat háromtagú zsűri értékelte: Jasmina Jovančić Vidaković festőművész, Kanyó Ervin festőművész, tanár és Fiedler Judit vizuális nevelőtanár.

Jutalomban részesült diákok csoportja (Fotó: Patyi Szilárd)

Jutalomban részesült diákok csoportja (Fotó: Patyi Szilárd)

– Annyira szép festményeket látott a zsűri, hogy igazán nehéz volt szakmai döntés hozni. Egy csoda történt most itt, hiszen ez egy olyan verseny, amikor a helyszínen kellett megmutatnotok mire vagytok képesek – szólt a versenyzőkhöz Kanyó Ervin a díjkiosztó ünnepségen.

A legszebb munkákat a szervezők oklevelekkel, valamint festővásznakat és olajfestékeket tartalmazó ajándékcsomagokkal jutalmazták. A verseny után az iskola folyosóin kiállították a versenyen készült alkotásokat. A versenyt a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács szervezte.