2021. május 11., kedd

Négy évre ítéltek egy szerbiai embercsempészt Szegeden

Gyorsított eljárásban négy év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy szerbiai férfit, aki hat koszovói állampolgárt kísért át a zöldhatáron - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte: a bíróság társtettességben elkövetett embercsempészés és határzár tiltott átlépése bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett nyolc évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet szerint a férfi egy kocsmában megállapodott megbízójával, hogy a határ vajdasági oldaláról 200 euró fejében egy magyar tanyához kísérnek migránsokat, akiket mások onnan továbbvisznek Nyugat-Európába.

Február 24-én reggel a vádlott és társa hat koszovói állampolgárt vezetett a szerb-magyar határhoz, a kerítést megemelték és a migránsokkal együtt átbújtak alatta. A rendőrök a koszovóiakat Kunbaja térségében elfogták. A két embercsempész elmenekült a helyszínről, de a vádlottat néhány órával később a határ közelében őrizetbe vették.

Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős.