2024. április 18., csütörtök

Bezárt a zentai KTC

Kellemetlen meglepetésben volt részük azoknak a zentaiaknak, akik a napokban bevásárlás céljából kiautóztak a város szélén lévő KTC bevásárlóközpontba, az elmúlt héten ugyanis
minden előzetes bejelentés nélkül lakat került az egykoron népszerű bevásárlóközpontra és üzemanyagtöltő-állomásra. A horvát cég internetes honlapján semmilyen konkrétabb információ nem található a zentai üzlet bezárásáról.

A KTC zentai kirendeltsége 2007. december 19-én nyílt meg, s kezdetekben 52 személy számára biztosítottak munkahelyet. Sokáig népszerűnek számított közvetlenül az üzletközpont mellett megnyílt étterem is, ahol számos lakodalmat is szerveztek hétvégéken. A Tisza-parti Roda üzletközpont megnyitásával azonban a város szélén lévő, így személygépkocsin kívül más közlekedési eszközzel nehezen elérhető bevásárlócsarnok népszerűsége is rohamosan csökkent, s az árakban, illetve kedvezményekben sem volt képes felvenni a versenyt a város szívében lévő két áruházzal. A KTC éttermére már jóval korában lakat került, és csupán különböző ünnepségek, lakodalmak megszervezésére lehetett kibérelni, de a későbbiekben az ilyen jellegű rendezvények is elmaradoztak.
A lapunkban ez év január 8-án megjelent cikk szerint a horvát cég zentai kirendeltségének be nem fizetett adóhátraléka több mint 850 ezer dinárt tett ki. A cég bezárása kapcsán elektronikus levélben kérdéseket intéztünk Stjepan Gagróhoz, a horvát cég szerbiai kirendeltségének igazgatójához, de eddig nem érkezett válasz a levelünkre.