2024. április 24., szerda

Jelena megint kilógott a sorból

A korábbi esetek jó részében Jelena Janković volt előfizetve arra a szerepkörre, hogy a tornák napi műsorában biztosítsa a drámát. Számos esetben az ő meccse járt a legtöbb fordulattal, amiért ki is érdemelte a tenisz drámakirálynője címet. A múlt éjjel Miamiben fordítva történt. Hét mérkőzésen is az esélytelenebbek győzelemre álltak, végül ugyan egyikük sem nyert, Jelena viszont egészen könnyen győzött, máris idei legjobbját jegyezte, amivel visszajut a legjobb 20 közé.

Miután 6:0-ra nyerte az első játszmát, Janković is visszaesett ugyan, Sorana Cirstea a második játszmában a 4:1-es vezetésért adogatott, de a szerb időben váltott nagyobb sebességre, könnyen fordított, és ma a negyeddöntőben az olasz Roberta Vincivel játszik, aki ellen 3:2-re vezet, de akitől januárban Sydneyben három játszmában veszített. Az olasz már kiesésre állt, hisz a harmadik játszmában a francia Alize Cornet 3:0-ra vezetett, de az előnyt ugyanúgy nem tudta megtartani, mint Dominika Cibulkova, Sloane Stephens, Ajla Tomljanović, Ana Ivanović, Grigor Dimitrov és Alejandro Falla sem.

Ana Ivanović az első játszmában lerohanta Sara Erranit, végül azonban ugyanúgy veszített, mint tavaly Párizsban, amikor 1:6, 7:5, 6:3 volt az olasz javára. Dominika Cibulkova 6:2, 4:1-re vezetett Serena Williams ellen, Agnieszka Radwanska és Kirsten Flipkens elveszítették az első játszmát, Alejandro Falla két meccslabdát hagyott ki Tomáš Berdych ellen, míg Grigor Dimitrovnak az 5:2-es előny sem volt elegendő, hogy megnyerje Andy Murray ellen az első játszmát. Igazán könnyen csak Marija Sarapova, Richard Gasquet és Jo-Wilfred Tsonga jutottak tovább, a nap vesztese pedig a montenegrói születésű kanadai Miloš Raonić, aki a floridai hőségben is megtalálta módját, hogy felfázzon, és a magas láz miatt feladásra kényszerült.

Az éjjel a férfi nyolcadöntő meccsei voltak műsoron, közöttük a Đoković–Haas és Simon–Tipsarević találkozók is. Ha a két szerbiai győzött, a negyeddöntőben egymással vívnak házi rangadót. A nőknél a S. Williams–Na Li és A. Radwanska–Flipkens meccseket játszották, ma pedig a negyeddöntő tovább két meccse, a Vinci–Janković és Sarapova–Errani párharcok következnek a férfi egyes két negyeddöntő meccsével egyetemben, melyek egyikén Đokovićot is a pályára várjuk.