2024. április 20., szombat
CSALÁDI EGYÜTTESEK TALÁLKOZÓJA

Muzsikálni tudók-szeretők jelentkezzenek!

Január 15-e a határidő

A vidékünkön egykor olyannyira népszerű, de mára úgyszólván teljesen feledésbe merült házi muzsikálás újraélesztésének céljával, az előbbi találkozók sikerén felbuzdulva hirdeti meg immár negyedszer a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület Elnöksége a családi együttesek találkozóját, Muzsikás családok házi muzsikája címmel, amire február utolsó vasárnapján, vagyis 24-én kerül sor.

Legalább három tagú, két nemzedéket átfogó hivatásos, félhivatásos és amatőr családi együttesek jelentkezhetnek, bármilyen műfajban, vagyis játszhatnak klasszikus és modern, komoly és szórakoztató, népi és műzenét. A rendelkezésre álló játékidő, minimum 8, maximum 12 perc.

A részvevők emléklapot és Nemes Fekete Edit keramikusművész plakettjét kapják meg.

A rendezvény feletti védnökséget a Magyar Kodály Társaság vállalta, és annak elnöke dr. Ittzés Mihály személyesen is tiszteletet tesz az együttesek találkozóján.

Az érdeklődők további információkat a 024/ 558-078-as vagy a 060/055 80 78-as telefonszámon Miklenovics Arankánál kaphatnak. Jelentkezni az egyesület Szabadka, József Attila utca 32. levélcímén lehet, illetve a lanyi.erno.ime@gmail.com e-mail címen. Jelentkezési határidő január 15-e.