2024. június 16., vasárnap
LOKALNI IZBORI 2024

Obnovljena je biblioteka čantavirskog ogranka Gradske biblioteke Subotica

Biblioteka čantavirskog ogranka Gradske biblioteke u Subotici otvorena je 1974. godine i od tada se tu nije ulagalo. Radovi na renoviranju su sada u završnoj fazi. Objekat je okrečen, postavljeni su novi prozori i vrata, zamenjeni su podovi. Knjige će takođe biti vraćene u bliskoj budućnosti. Zgradu je posetio dr Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i nosilac liste ove stranke u Subotici, koji je rekao da je u Čantaviru u proteklom periodu realizovano više investicija.

– Izgradili smo parking prostor ispred zgrade biblioteke, ulice Borisa Kidriča i Vinogradi 2. dobile su novi asfaltni kolovoz, posle skoro 30 godina ponovo smo otvorili dnevni boravak u naselju, a značajna poboljšanja su izvedena i u Osnovnoj školi „Hunjadi Janoš”. Zahvaljujući pokrajinskom učešću i opštinskim sredstvima, postavili smo mobilnu deponiju za reciklažu u centru ovog sela, koje je brzo pridobilo naklonost meštana, istakao je on.

(Fotografija Diana Der)

(Fotografija Diana Der)

Biblioteka će uskoro nastaviti sa radom na popularizaciji knjiga i čitanja, a biće i odlično mesto za promociju knjiga, kao i porodične i dečije programe.

Renoviranje je obavljeno uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Vrednost investicije bila je 3,5 miliona dinara.

Nyitókép: (Fotografija Diana Der)