2024. április 17., szerda

Miniszteri vizit az épülő körforgalomnál

Adára látogatott Goran Vesić építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter

Kedden kora délután Adán járt Goran Vesić építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter, aki a szakadó esőben megtekintette az épülő kerülőút és a körforgalmi csomópont munkálatait, valamint a helyszínen találkozott a Bilicki Zoltán adai polgármester vezette önkormányzati küldöttséggel. Az építésügyi miniszter a munkaterület megtekintése után elmondta, hogy a szerb állam több mint 1 millió eurót biztosított a projektum megvalósítására, hogy komfortosabbá tegye a helybeliek életét.
– Az úthálózat felújítására, az ilyen és ehhez hasonló utak kiépítésére az idén több mint 300 millió eurót fordítottunk. Lehet, hogy egy kívülállónak ez a projektum, összehasonlítva az autópályákkal és a gyorsforgalmi utakkal, nem számít olyan jelentősnek, de az itt élők számára nagyon fontos. A körforgalmi csomópont helyén egy balesetveszélyes útkereszteződés volt, ahol elég sok baleset történt, valamint ezzel együtt az ipari zóna felé is megépül az út. Ezzel egy kerülőutat alakítunk ki Adán, amelyet ezután elkerül a teher- és az utasforgalom, aminek köszönhetően komfortosabbá válik az emberek élete. A projektum megvalósítására több mint 1 millió eurót biztosítottunk. Ezzel Vučić államelnök egy újabb ígéretét teljesítettük. Az államelnök minden ígéretét teljesítjük, így ezzel az ország minden részén jobbá tesszük az emberek életfeltételeit – magyarázta Goran Vesić, aki hangsúlyozta, hogy Szerbiában minél több olyan projektumot kell megvalósítani, amelyek javítják a lakosság életszínvonalát. 
Bilicki Zoltán adai polgármester hatalmas megtiszteltetésnek nevezte, hogy Goran Vesić építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter Ada községbe látogatott. 
– A köztársasági és a tartományi kormánnyal közösen, valamint Aleksandar Vučić köztársasági elnökünk támogatásával 2020 óta megközelítőleg 7,5 milliárd dinárt fektettünk, illetve fektetünk a községi infrastruktúrába. Ez számunkra hatalmas segítséget jelent, egyben hatalmas ugrást az infrastruktúránk és lakosaink életkörülményeinek fejlesztésében. Bízom benne, hogy a jövőben is közösen fogunk dolgozni, és közösen fogjuk megvalósítani a célkitűzéseinket – mondta a polgármester.
 

Nyitókép: Goran Vesić megtekintette a kerülőút és a körforgalom munkálatait (Csincsik Zsolt felvétele)